Társoldalunk:

Joshua jóval nehezebb, mint a kihívója

2021.09.24. 17:51

A profi boksz három nagy szervezeténél nehézsúlyban világbajnoki címvédő Anthony Joshua kilenc kilóval nehezebbnek bizonyult a pénteki mérlegelésen kihívójánál, az ukrán Olekszandr Usziknál, akivel szombat este ütközik meg Londonban.

A WBA, az IBF és a WBO öveit őrző, 31 esztendős brit bokszoló, aki 109 kilósan lépett szorítóba legutóbbi, tavaly decemberi címmeccse alkalmával is, 24 győzelemmel - közte 22 K.O.-val - és egy vereséggel a háta mögött várhatja az összecsapást a korábban egy kategóriával lejjebb, cirkálósúlyban világbajnok Uszik ellen. A csaknem nyolc centivel alacsonyabb, 34 éves ukrán eddigi mind a 18 mérkőzését megnyerte, 13-at kiütéssel.

A brit Anthony Joshua, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBF), az Ökölvívó Világszervezet (WBO) és az Ökölvívó Világszövetség (WBA) profi nehézsúlyú ökölvívó bajnoka (b) és kihívója, Olekszander Uszik, négy nemzetközi ökölvívó világszervezet cirkálósúlyú ukrán bajnoka a sajtó képviselői előtti mérlegelésen a londoni O2 Arénában 2021. szeptember 24-énForrás: MTI/AP/Matt Dunham

A szombati csatát a Tottenham Hotspur futballstadionjában több mint 60 000 néző előtt vívják a felek, akik a londoni olimpián, 2012-ben az amatőrök között egyformán aranyérmesek voltak, Uszik a nehézsúlyúak súlycsoportjában, Joshua pedig szupernehézsúlyban.