Társoldalunk:

Megvan Kenderesi Tamás új edzője, de titokban tartják, ki az

2021.09.24. 12:02

Még mindig nem lehet tudni, hogy a jövőben kinek az irányításával készül majd Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki érmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó.

A pécsiek 24 éves sportolója az M4 Sport péntek délelőtti Sporthíradó című műsorában elárulta: a szakember már megvan, de hivatalos közleményt ezzel kapcsolatosan még nem adott ki a csapata, ezért ő is titokban tartja az információt.

"Már korábban is szó volt arról, hogy ő egyébként megfelelő lenne, és közben el is kezdtem vele a közös munkát. A héten egyszer-kétszer lejártam hozzá edzésre, a jövő héten pedig ténylegesen megkezdjük a közös munkát" - nyilatkozta Kenderesi. Hozzátette: a hivatalos bejelentés nem rajta múlik, hanem a csapatától függ, de tudomása szerint jövő héten nyilvánosságra hozzák.

Kiemelte: a tokiói olimpiára való ötéves felkészülés fizikailag, még inkább mentálisan vett ki sokat belőle, de úgy érzi, hogy végre kellően ki tudta magát pihenni.

Egyelőre titokban tartják, ki lett Kenderesi Tamás edzőjeForrás: MTI/Illyés Tibor

"A felkészülés során ritkán tudtam találkozni a családtagjaimmal, barátaimmal, de ezeket időközben már bepótoltam" - mondta. Hangsúlyozta: a felkészülés végén és az olimpia után nem volt meg benne a kellő "vízérzés", ami mostanra már visszajött, és új edzőjével is abban maradtak, hogy akkor jövő hét folyamán "beleállnak a munkába".

A célokkal kapcsolatban elmondta: kicsit fájó számára, hogy most hosszabb alapozó időszak vár rá, mert lesz ugyan év végén Európa-bajnokság és világbajnokság is, ahová szeretne kijutni, és ott a maximumot nyújtani, de azok rövid pályás világversenyek lesznek, ő pedig az ötvenes nagymedencében érzi igazán otthonosan magát. Ott viszont csak májusban rendeznek legközelebb vb-t.

Kenderesi edzéseit eddig Tari Imre irányította, akiről az úszó elmondta, hogy néha a jövőben is ellátogat majd az edzéseire, számít is a jelenlétére, egy közös horgászat alkalmával pedig szeretné átbeszélni vele azokat a dolgokat, amik mostanában történtek.

A riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmes Kenderesi Tamás ugyanebben a számban negyedik lett Tokióban.