Társoldalunk:

Verseny közben gázolták el, így is második lett a magyar triatlonista

2021.09.25. 09:30

Az 57 éves magyar triatlonistát, Szőnyi Ferencet egy autó gázolta el verseny közben, mégis második helyen ért célba egy Mexikóban rendezett Ironman-viadalon.

A Bors megírta, hogy a komáromi triatlonista a 35 ezer lakosú mexikói Manuel Doblado városában rendezett ötszörös távú Ironman-viadalon hősiesen versenyzett. Az 57 éves sportoló a 19 km úszásból, 900 km kerékpározásból, 211 km futásból álló erőpróbán úgy végzett másodikként, hogy a kerékpárpróba közben elütötte egy autós. 

Körülbelül 330 km volt hátra a kerekezésből, amikor a forgalom elől lezárt, sárga szalaggal láthatóan védett pályára beszáguldott egy kocsi. Észleltem az életveszélyt, szerencsére az irányt tévesztett sofőr is satufékezett, így "csak" 35 km/órás sebességgel csapott el" - mondta a balesetről Szőnyi.

A triatlonista bal combja kapta az ütést, melyet követően bukfencezett, és az autókarosszériához csapódott a teste. A fejvédő sisakja teljesen széttört, a kerékpár váza pedig megnyomta a másik combját, amely tele lett véraláfutással.

Szőnyi Ferenc a balesete után hősiesen versenyzettForrás: HELL Energy

A bal combom már korábban érzékeny volt, a gázolás következtében duplájára dagadt, ráadásul a fél éve műtött térdemet is bevertem. Három perc múlva érkeztek a mentők, ők újságolták, ha a járókelők elkapják az elmenekült autóst, biztosan meglincselik" - tette hozzá a sportoló.

Szőnyi pihent a gázolás után, de befejezte a kerékpározást, majd egy jobbára különleges gyorsított járással teljesítette a 211 kilométerből álló futást, ráadásul szintidőn belül. Végezetül 12 órás hátrányát ledolgozva 111 órás összteljesítménnyel a második helyen végzett a versenyen.