Társoldalunk:

Anthony Joshua egyhangú pontozással kikapott Olekszandr Usziktól

2021.09.26. 08:49

Izgalmas, magas színvonalú csatát és némileg váratlan eredményt hozott a négy szervezet nehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt Anthony Joshua-Olekszandr Uszik profi ökölvívó mérkőzés, melyet végül utóbbi bokszóló nyert meg egyhangú pontozással. 

A pénteki mérlegelésen Joshua kilenc kilóval nehezebb volt, mint a cirkálósúly korábbi vitathatatlan bajnoka, azaz minden fizikai paraméter alapján a brit volt az esélyeseb. Ehhez képest Uszik kezdett jobban, és Joshua csak a 3. menetben kezdte el felvenni a küzdelem ritmusát, amikor meg is rendítette az ukránt. Ugyanígy tett a 7. menetben is. Az utolsó menetekben már mindketten sérüléssel bokszoltak, Uszik szemöldöke felrepedt, Joshuáé pedig egyre jobban bedagadt.

A 12., utolsó menet aztán az ukránnak sikerült jobban, aki a kötelekhez tudta szorítani az erejével egyre jobban elkészülő britet, és padlóra küldeni ugyan nem tudta, de így is egyhangú pontozással (117-112, 116-112, 115-113) Uszikot hirdették ki győztesnek. Így az ukrántól kell most már elvennie a következő kihívónak a WBO, a WBA, az IBF és az IBO nehézsúlyú bajnoki öveit.