Uszik visszaadta Joshuának a világbajnoki öveket - videó

Box Vertical
Ukrainian boxer Oleksandr Usyk celebrates after defeating British heavyweight champion boxer Anthony Joshua during their heavyweight boxing match at Tottenham Hotspur Stadium in north London on September 25, 2021. - Usyk defeated Joshua on points. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az új egyesített nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok, Olekszandr Uszik az összecsapás után visszaadta az elnyert bajnoki öveket a legyőzött Anthony Joshuának.

A korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok, Uszik szombaton éjjel egyhangú pontozással győzte le a nehézsúly eddigi királyát Londonban. A mérkőzés után az ukrán bokszoló az öltözőjében kereste fel a britet, és visszaadta neki a világbajnoki öveit. Uszik nagylelkűsége mögött egyébként egy roppant egyszerű dolog húzódik meg: kap majd saját öveket a négy szervezettől.

A két bokszló egyébiránt már a visszavágóra készül.

– idézi az újdonsült világbajnokot a Profiboksz.hu szaklap.

„Néhányszor megpróbáltam kiütni Joshuát. Felpörgettem a sebességemet, párszor meg is ütöttem, de aztán elveszítettem a ritmusomat. AJ egy igazi harcos, és úgy gondolom, fejlődni is fog még.

– zárta mondandóját Usyk.

Olekszandr Uszik a szombat éjjel megszerzett bajnoki övekkel Forrás: AFP/Adrian Dennis

"Gratulálok a győztesnek – kezdte rendkívül sportszerűen a nyilatkozatát a vesztes Joshua. - Kiváló 12 meneten vagyunk túl, nagyszerű élmény volt a ringben lenni, de innentől kezdve tovább lépünk, úgyhogy hamarosan újra összecsapunk."

"Vissza fogok térni, méghozzá 100%-os formában. Készen állok arra, hogy azonnal visszatérjek az edzéshez. Usyknak nagyon jó a tempóérzéke, de még így is kap ütéseket. A visszavágóig megtanulom, hogyan kell jobban és többször eltalálni. Soha nem szoktam az ellenfelet nézni. Csak magamra figyelek, és megpróbálok rájönni arra, hol rontottam el. Így nézve nem annyira az volt a baj, amit ő csinált, hanem azok a lehetőségek bosszantanak, amiket én kínáltam fel neki. Ki fogom elemezni a hibáimat, és kijavítom őket.

- fogadkozott a trónfosztott Joshua.