Társoldalunk:

Idén már nem indul több versenyen a tenisz botrányhőse

2021.09.26. 11:25

Az ausztrál teniszező Nick Kyrgios a Bostonban zajló Laver Kupa második játéknapján bejelentette, hogy idén már nem indul több tornán.

"Biztosan ez az utolsó versenyem idén. Haza kell mennem, mert már négy és fél hónapja utazom, ráadásul az édesanyám nincs jól egészségileg, ezért szeretném meglátogatni" - mondta a 26 éves játékos. Hozzátette, sok időt fog tölteni a családjával, rendbe hozza a testét, majd elkezdi a felkészülést az ausztrál nyílt bajnokságra. 

Nick Kyrgios várhatóan az Australian Openen fog visszatérni a pályáraForrás: AFP/Glyn Kirk

Kyrgios 2016-ban volt pályafutása csúcsán, amikor a világranglista 13. helyén állt, most viszont csak a 95., miután az elmúlt két évben nagyon kevés tornán vett részt a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében.

"Úgy érzem, most nem tartozom azon játékosok közé, akik pontokra, elismerésekre, vagy bármi ilyesmire vadásznak. Azt hiszem, nincs mit bizonyítanom magamnak, hihetetlenül büszke vagyok arra, amit elértem. Ami ezután következik, az már csak bónusz számomra" - mondta a teniszező, azon kevesek egyike, aki Roger Federert, Rafael Nadalt és Novak Djokovicot is legyőzte.

Hangsúlyozta, amíg a pályán lesz, megpróbálja a legjobbját nyújtani, de nem fog hazudni és azt mondani, hogy még négy-öt évet szeretne játszani az ATP-sorozatban.