Vágólapra másolva!
Az úszósport meghatározó ikonja, a tokiói olimpiai után a profi sporttól visszavonult Cseh László őszintén beszélt arról, hogy haragszik a korábbi edzőjére, Turi Györgyre.

„A 2011-es rövid pályás országos bajnokságon csúnya vitánk volt"

– kezdte Cseh László az nso.hu azon kérdésére, hogy melyik versenyen veszett össze a korábbi edzőjével, aki utána még három évig maradt a trénere.

„Nem is volt abban sok köszönet... Például a londoni olimpiai szereplésemet sem segítette ez a 'remek' kapcsolat.

A nagy összeveszés után tulajdonképpen már magamtól csináltam az edzéseket. A 'befeszülés' jelen volt sok versenyemen, és leginkább azért, mert éreztem, láttam az edzőmön, mennyire ideges. Nyilvánvalóan nem vitt előrébb, hogy érzékeltem, idegesebb nálam. Persze, lehet feszült egy edző a versenyek előtt, csak ezt nem kellene látnia rajta a tanítványának " – tette hozzá a korábbi klasszis, aki azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy Tokióban láthattuk a legérettebb, legigazibb, legfelszabadultabb Cseh Lászlót, így reagált.

Cseh László nagyon haragszik Turi Györgyre Forrás: MOB

„Így van. Ha valamit változtatnék utólag, biztosan ez lenne: így kellett volna fiatalabb koromban is odaállnom a versenyekre. Lehet, hogy nem lettek volna jobb eredményeim, de hogy lelkileg jobban jöttem volna ki a nehéz szituációkból, az biztos" – felelte Cseh, aki csak arra a kérdésre, hogy haragszik-e Turi Györgyre, ennyit válaszolt:

„Nagyon!" Hozzátette, nem beszélnek egymással, nem keresi volt edzője társaságát.

– árulta el Cseh László. Hozzátette, felesleges erről vele beszélnie, mert úgysem értené.

„Ő a mai napig másként gondolkozik, és visszahallottam azt is, hogyan vélekedik rólunk. Nincs értelme elmondani."

Cseh László nem beszél a korábbi edzőjével Forrás: MTI/Kollányi Péter

Ennek ellenére imádta a munkáját az úszósport meghatározó ikonja.

„Amellett, hogy kicsit panaszkodom, meg sorolom, mi volt a rossz ezekben az években, sokkal fontosabb, hogy imádtam az uszodába járni, imádtam úszni, jól éreztem magam a csapattársaimmal, vagyis összességében pozitívan tekintek vissza a pályafutásomra – csak voltak benne olyan történések, amelyekkel manapság is foglalkoznom kell."