Vágólapra másolva!
Tíz érmet, közte hat aranyat szereztek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a hollandiai Heerenveenben rendezett KNSB Invitation Cupon.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a férfiak minden számban győztek: összetettben Liu Shaolin Sándor nyert, testvére, Liu Shaoang a 9., Krueger John-Henry pedig a 15. volt. Liu Shaolin Sándor 1500 és 1000 méteren nem talált legyőzőre, Liu Shaoang pedig 500-on, ahol Krueger harmadikként zárt. Az 1000 méteren Krueger a második, Liu Shaoang a harmadik lett.

A Liu-testvérek kiváló formában versenyeztek, ahogy a többi magyar koris is Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A férfi 5000 méteres váltóban a két Liu és Krueger mellett Tiborcz Dániel futott, ebben a számban is a magyarok diadalmaskodtak. A 2000 méteres vegyes váltóban a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összetételű csapat végzett az élen.

Jászapáti Petra 1000 méteren a második, 1500-on a negyedik volt. Összetettben a holland Suzanne Schulting győzött, Sziliczei-Német Rebeka a 7., míg Jászapáti a 13.

A felkészülési versenyen több olyan fiatal is bizonyítási lehetőséget kapott, akik a B-keretből harcolták ki a kerettagságot a két héttel ezelőtti budapesti válogatón.

Bánhidi Ákos szövetségi kapitány szerint a felkészülés szempontjából rendkívül hasznos volt a hollandiai megméretés.

"A holland rendezők kiváló versenyt szerveztek. Nagyon jó lehetőség volt számunkra a pandémia miatti versenyhiány pótlására. Az erős mezőnyben a női versenyt a holland és olasz versenyzők uralták,

Mind a 12 versenyzőnk bizonyítási lehetőséget kapott és örülök, hogy mindenki igyekezett élni ezzel a lehetőséggel" - értékelte a kapitány.

Ez a viadal volt az utolsó lehetőség, amelyen versenyhelyzetben tudott felkészülni a csapat a négyállomásos, olimpiára kvalifikáló világkupa-sorozatra.

A vk az október 21-24-i pekingi versennyel indul, és rá egy héttel a nagojai futammal folytatódik.

A sorozat harmadik felvonását Debrecenben rendezik november 18-21 között.

A sort a hollandiai Dordrecht zárja november 25. és 28. között. A négy versenyből a három legjobb eredményt számítják be az olimpiai kvótáért folyó versengésben.