Kapás Boglárka a párizsi olimpián szerezne érmet

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok Japán, Kapás Boglárka, úszás, 2021.07.27.
Tokió, 2021. július 27. Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás előfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 27-én. Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott az előfutamból a július 28-i elődöntőbe. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bronzérmes úszónak, Kapás Boglárkának Tokió nem hozta el azt a sikert, amire vágyott, ezért nekivág a következő ötkarikás játékoknak.

Kapás Boglárka az MTI-nek elmondta, a Rióban 800 m gyorson szerzett bronzérme után megfordult a fejében, hogy talán a tokiói lesz pályafutása utolsó olimpiája. A japán fővárosban nem sikerült érmet nyernie, emiatt gyökeresen megváltoztak az elképzelései.

- nyilatkozott a 200 m pillangón világbajnok, hétszeres Európa-bajnok úszó az ELTE fogadásán.

A 28 éves sportoló elárulta, hogy az olimpia után majdnem két hónapos pihenőt tartott Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 28 éves sportoló azt is elárulta, hogy az olimpia után majdnem két hónapos pihenőt tartott, ezalatt próbálta feldolgozni a nyári játékok eseményeit. Két hete belevágott a felkészülésbe, már medencébe ugrik a budapesti világkupán, novemberben pedig csatlakozik az ISL (Nemzetközi Úszóliga) versenysorozatához.

Ezen kívül a decemberi rövidpályás világbajnokságon is szeretne részt venni.

Az év hátralévő részében nem támaszt nagy elvárásokat magával szemben, amint fogalmazott, "a rövidpályás szezon sosem volt az én terepem". Jövőre viszont - a koronavírus járvány okozta halasztások miatt - Európa- és világbajnokságot is rendeznek, amelyeken szintén indulni akar az UTE versenyzője.

- mondta az úszónő a hosszabb távú céljairól.