Társoldalunk:

Oltás nélkül nem léphetnek pályára a teniszezők az Australian Openen

2021.10.12. 12:00

November végéig be kell oltatniuk magukat a koronavírus ellen a januári ausztrál nyílt bajnokságra érkező teniszezőknek.

Victoria állam sportminisztere, Martin Pakula kedden közölte, csak a vakcinával rendelkező játékosok számára garantálják a részvételt. A sportolóknak november 26-ig meg kell kapniuk második oltásukat a szereplés érdekében, a szabályozás részleteiről Pakula szerint még zajlanak a tárgyalások. A Melbourne-ben pályára lépő oltott játékosoknak az országba belépés után várhatóan nem kell kéthetes karanténba vonulniuk, ami amúgy kötelező az Ausztráliába érkezőknek.

Csak a vakcinával rendelkező játékosok számára garantálják a részvételtForrás: AFP/Morgan Hancock

Az már korábban eldőlt, hogy az idei, sokat vitatott karantén helyett kéthetes buborék vár az Australian Open mezőnyére, amelyben a játékosok szabadon mozoghatnak a hotel és a pályák között.Az idei Grand Slam-tornán mintegy 70 játékos kényszerült kéthetes szigorú hotelkaranténba, mert kontaktszemélynek számítottak a repülőutat követően kiszűrt fertőzöttekhez. A szobájukba zárt teniszezők közül sokan panaszkodtak a körülményekre és az elégtelen kiszolgálásra.

A játékosok részéről végül csak a spanyol Paula Badosa szolgáltatott pozitív koronavírustesztet. A szerencsés többség naponta legfeljebb öt órára elhagyhatta a szállodát, és kimehetett edzeni néhány elkülönített pályára.