Társoldalunk:

A korábbi világelső teniszező szerint nem érdemli meg, hogy induljon a Davis Kupán

2021.10.13. 17:31

Az Alexander Zverevtől elszenvedett vereségét követően a háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray úgy érzi, nem érdemli meg, hogy részt vegyen a november végén induló Davis Kupán.

Az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 3. fordulójában a tokió ötkarikás játékokon aranyérmes Alexander Zverev két szettben győzte le a kétszeres olimpiai bajnok Andy Murray-t. A The Guardian megírta, hogy a korábban két csípőműtéten is áteső 34 éves skót teniszező szeretné elkerülni az újabb sérüléseket, ezért a Davis Kupa csapatküzdelmeiben nem szeretne részt venni.

"Korábban sokat adtam a Davis Kupának, néha még a saját fizikai állapotom rovására is ment. Ez történt velem a 2019-es versenyen is. Most nem érzem azt, hogy játszanom kellene. A döntés természetesen Nagy-Britannia szövetségi kapitánya kezében van, de nem vagyok biztos abban, hogy megérdemlem a lehetőséget. Nagyszerű játékosaink vannak és a párosaink is kiemelkedőek" - mondta a korábbi világelső.

Andy Murray szeretné pihenéssel tölteni az év hátralévő részétForrás: AFP/Frederic J. Brown

Szóval jelenleg nem tervezek részt venni a Davis Kupán, az év végén szeretnék pihenni és megadni a szervezetemnek, hogy fellélegezzen. Sok időt szeretnék eltölteni a családommal, majd felkészíteni magam a jövő év elején induló Australian Openre" - tette hozzá Murray.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor.

Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak november 25. és december 5. között, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések.