Társoldalunk:

Sírva telefonált a sztársportolót meggyilkoló férj az áldozat családjának

2021.10.14. 13:25

Szerdán járta be a világsajtót, hogy holtan találták otthonában Agnes Tirop kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett kenyai hosszútávfutót. Eddig csak feltételezések voltak, mára kiderült, ki ölte meg az atlétát.

A mindössze 25 évesen meghalt sportoló halálának körülményei miatt a nyomozás jelenleg is folyik, de azt az információt kapták, hogy a gyanú szerint a férje késelte halálra az atlétát – olvasható volt a korábbi közleményben.

Elgeyo Marakwet megye rendőrfőkapitánya, Tom Makori szerda este elmondta: nagy erőkkel keresik Tirop férjét, mivel az elhunyt családja jelezte: a férj sírva telefonált nekik, és Isten bocsánatát kérte egy olyan tettért, amit elkövetett. Makori hangsúlyozta: szörnyű bűncselekmény történt, ezért gyors és átfogó vizsgálatot ígért - írja a Ripost. 

Tiropot a nyakán és a hasán érte szúrás. Az atléta ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait betörték, ez arra utalhat, hogy a gyilkosság előtt veszekedtek, vitáztak a felek.

Agnes Tirop a 2017-es és a 2019-es szabadtéri világbajnokságon is harmadik lett 10 000 méteren, a tokiói játékokon pedig 5000-en végzett a negyedik helyen.

„Kenya elveszített egy ékszert" – írta Tiropra emlékező közleményében a Kenyai Atlétikai Szövetség.