33 év után újra megrendezik a Tour de France női versenyét

cycling Horizontal
French cyclist Marion Rousse delivers a speech next to Tour de France director Christian Prudhomme during the official presentation of the Women's Tour de France cycling race first edition, in Paris, on October 14, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Bemutatták csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 1989 után újjáéledő női kiírásának programját.

"Kiegyensúlyozott az útvonal, amelynek szakaszai különböző stílusú versenyzők számára kedveznek"

- jelentette ki Marion Rousse versenyigazgató.

"A legnagyobb kihívás a viadal közvetítése lesz. Szerintem jó munkát végeztünk azzal, hogy a férfi kiírás zárónapján kezdődik a nők versenye"

- mondta Christian Prudhomme, a férfi Tour de France versenyigazgatója, aki szerint a gazdasági fenntarthatóság megteremtése a kulcskérdés ahhoz, hogy ezúttal hosszú életű legyen a női francia körverseny, amelyet hatszor rendeztek meg.

A francia országúti kerékpáros, Marion Rousse (jobbra) és Christian Prudhomme, a férfi Tour de France versenyigazgatója a női verseny hivatalos bemutatóján Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Prudhomme arról is beszámolt, amíg a férfiak viadala esetében 300 város jelentkezik és fizet azért, hogy egy-egy szakasznak a rajtja, vagy célja legyen, addig a nők esetében nekik kell megkeresniük a településeket.

A 2022-es női Tourt július 24. és 31. között rendezik. Az első szakasz Párizsból rajtol, az utolsó célja pedig az Alpokban fekvő La Super Planche des Belles Filles hegycsúcsa lesz.
A férfiak jövő évi Tour de France-ának útvonalát is csütörtökön mutatják be.