Társoldalunk:

33 év után újra megrendezik a Tour de France női versenyét

2021.10.14. 13:16

Bemutatták csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 1989 után újjáéledő női kiírásának programját.

"Kiegyensúlyozott az útvonal, amelynek szakaszai különböző stílusú versenyzők számára kedveznek" - jelentette ki Marion Rousse versenyigazgató.

"A legnagyobb kihívás a viadal közvetítése lesz. Szerintem jó munkát végeztünk azzal, hogy a férfi kiírás zárónapján kezdődik a nők versenye" - mondta Christian Prudhomme, a férfi Tour de France versenyigazgatója, aki szerint a gazdasági fenntarthatóság megteremtése a kulcskérdés ahhoz, hogy ezúttal hosszú életű legyen a női francia körverseny, amelyet hatszor rendeztek meg.

A francia országúti kerékpáros, Marion Rousse (jobbra) és Christian Prudhomme, a férfi Tour de France versenyigazgatója a női verseny hivatalos bemutatójánForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Prudhomme arról is beszámolt, amíg a férfiak viadala esetében 300 város jelentkezik és fizet azért, hogy egy-egy szakasznak a rajtja, vagy célja legyen, addig a nők esetében nekik kell megkeresniük a településeket.

A 2022-es női Tourt július 24. és 31. között rendezik. Az első szakasz Párizsból rajtol, az utolsó célja pedig az Alpokban fekvő La Super Planche des Belles Filles hegycsúcsa lesz.
A férfiak jövő évi Tour de France-ának útvonalát is csütörtökön mutatják be.