Társoldalunk:

Rangos elismerésben részesült az olimpiai bajnok birkózó

2021.10.15. 19:49

Sike András olimpiai bajnok birkózó, a kötöttfogású válogatott vezetőedzője kapta a hatodik csillagot az Egri Csillagok Sétányán.

A díszkő pénteki avatásán az ünnepelt "hihetetlenül nagy megtiszteltetésnek" nevezve az elismerést, úgy fogalmazott: máig egrinek érzi magát és a hevesi megyeszékhelyt tartja otthonának, ahonnan csak dolgozni jár Budapestre. Soha nem szakadt el szülővárosától, ahol nem csupán sportpályafutása indult, de ahová ma is példaképek, barátok egész sora köti.

Az egri és a ferencvárosi birkózóklub mindig is a "szívem csücske" lesz - jelentette ki, hozzátéve: bízik abban, hogy edzőként a jövőben is tudja segíteni a magyar birkózósportot és ezáltal képviselni Egert.

Az eseményen Forgó János, a házigazda Eger Sikeréért Egyesület elnöke közölte: a város olimpiai bajnok vízilabdázói után Sike András az első sportoló, aki csillagot kapott a sétányon.

Sike András csillagot kapott EgerbenFotó: Tuba Zoltán [origo]

A hat díszkőből így már kettőt avattak helyi születésű sportolók tiszteletére, ami arról árulkodik, hogy "Eger nemcsak a vízben, de a szárazföldön is kiválóan teljesítő sportolók városa" - jegyezte meg. Az ünnepeltet méltatva elmondta: Sike Andrást szoros kötelékek fűzik Egerhez, és az év eleje óta az Eger Sikeréért Egyesületnek is aktív tagja.

Emlékeztetett: az Egri Csillagok Sétányát az egyesület és a megyeszékhely önkormányzata közösen hozta létre azzal a szándékkal, hogy a munkásságukkal, életművükkel a város fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez hozzájáruló egrieknek örök emléket állítson.