Ismeretlen teniszezők nyerték az ötödik Grand Slam-tornát - videó

Paula Badosa tenisz Indian Wells
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - OCTOBER 17: Paula Badosa of Spain poses poses for photographers after defeating Victoria Azarenka of Belarus during the final of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden October 17, 2021 in Indian Wells, California. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A férfiaknál a torna előtt a világranglista 26. Cameron Norrie, a nőknél a 27. helyén álló Paula Badosa emelhette magasba a trófeát a BNP Paribas Openen.

Badosa az Indian Wellsben megrendezett viadal döntőjében a kétszeres Grand Slam-győztes Viktorija Azarenkát döntő szett tie-breakben múlta felül.

A 3 óra 6 percen át tartó mérkőzésen a 23 éves spanyol teniszező került előnybe, miután 7-5-re megnyerte az első szett rövidítését. Ezután Azarenka alig fél óra alatt 6:2-es játszmával egyenlített, majd a mindent eldöntő szettben a tie-breaket ismét Badosa nyerte.

Ez a New York-i születésű fiatal játékos pályafutása eddigi legnagyobb sikere. Szintén élete eddigi legrangosabb trófeáját nyerte meg a férfiaknál Cameron Norrie.

A brit teniszezőnek erre a Masters-győzelemre még Badosánál is többet kellett várnia. A 26 éves játékos úgy nyert most Indian Wellsben, hogy korábban még egyszer sem jutott egyik Grand Slamen sem a legjobb 16 közé.

Most a kaliforniai torna döntőjében a grúz Nikoloz Basilashvili ellen szetthátrányból fordított. Ellenfele 6:3-ra megnyerte a nyitó játszmát, majd Norrie 6:4, 6:1-gyel a maga javára fordította a kevesebb mint két órán át tartó összecsapást.

Mind Badosa, mind Norrie élete eddigi legnagyobb sikerét aratta, aminek köszönhetően a világranglistán is jócskán előrébb fognak kerülni.

Tenisz, BNP Paribas Open, döntő:
férfiak, 9,14 millió dollár (2,83 milliárd forint) összdíjazás:
Norrie (brit, 21.) - Basilashvili (georgiai, 29.) 3:6, 6:4, 6:1

nők, 8,15 millió dollár (2,53 milliárd forint) összdíjazás:
Badosa (spanyol, 21.) - Azarenka (fehérorosz, 27.) 7:6 (7-5), 2:6, 7:6 (7-2)