Agydaganattal küzd a Tokióban aranyérmes Playboy-modell sportolónő

2021.10.18. 10:12

A nyári paralimpián még aranyérmet nyert úszónőként Elena Krawzow, aztán sokkolta a diagnózis. Addig akarta elmondani a vele történteket, amíg még tudja.

Drámai időszakot él át Elena Krawzow, akiről nyáron még azért írtunk, mert a tokiói paralimpia előtt levetkőzött a Playboynak, majd azért, mert mellúszásban aranyérmet nyert a japán fővárosban. A 27 éves, látássérült sportolónő bő egy hete tudta meg, hogy rosszindulatú daganat növekszik az agyában  – számolt be a hírről a Ripost. 

Addig akartam elmondani, mi történt velem, amíg még fejben rendben vagyok" - kezdte megrázó nyilatkozatát Elena, aki jól tudja: ez lesz élete legnagyobb küzdelme.

„Sosem gondoltam volna, hogy egy orvos meglátogatása egyszer ennyire megváltoztatja az életemet. Tokió után fájni kezdett a fejem, azt hittem, a Japán és Németország közötti klímaváltástól. A franciaországi nyaralásom, majd egy spanyolországi díjátadó során sem voltam jobban. Az mégsem normális, hogy állandóan fájdalomcsillapítókat szedek a fejfájás ellen. Ezért csináltattam egy MRT-vizsgálatot. Sokkolt az eredménye, két-három napra szükségem volt, hogy feldolgozzam. Lemondtam minden programomat, a családomnak is csak három nappal később mondtam el" - emlékezett vissza az orosz származású paraúszónő.

Mint mondta, cseresznyényi daganatot találtak, ami hónapok óta növekedett. A biopsziás mintavétel után egyelőre csak annyit tudnak róla, hogy sajnos nem jóindulatú, sem jól kezelhető. Az operációig viszont még újabb vizsgálatokra van szükség. 

„A barátommal, Phillippel november tizenkettedikén akartunk összeházasodni. Most  megpróbálunk találni egy közelebbi dátumot, hogy mindenről dönthessen, ha bekövetkezik a legrosszabb"  - mondta Elena Krawzow, aki mindettől függetlenül nem fél a haláltól, hisz a testében és a lelkierejében.