Ismét indulhat magyar versenyző az alpesisí-világkupában

2021.10.21. 11:53

Három év után ismét magyar versenyző indulhat az alpesisí-világkupában, az ifjúsági olimpikon Tóth Zita képviselheti Magyarországot szombaton Söldenben, a sorozat szezonnyitó viadalán.

A hétvégén Ausztria ad otthont a vk-sorozat első állomásának, ahol a 19 éves Tóth Zita is rajthoz állhat - tájékoztatta a Magyar Sí Szövetség az MTI-t. A nagyrészt Ausztriában készülő magyar síző múlt héten két időmérő edzésen vett részt Söldenben, ahol bíztató időeredményt ért el.

Tóth Zita (középen) képviselheti MagyarországotForrás: Hungarian Ski Association

Tóth Zita az előző szezonban jól szerepelt a bulgáriai Banskóban rendezett alpesisí ifjúsági világbajnokságon, szuper-óriásműlesiklásban a 17., műlesiklásban a 19. helyen végzett. Tavaly az ifjúsági téli olimpiát 16. és egy 17 helyezéssel zárta, míg 2019-ben 9. lett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

"Ő az első magyar síző, aki a világkupa sorozat nyitó helyszínén versenybe száll a világ legeredményesebb sízőivel" - mondta Mohai Szabolcs, a Magyar Sí Szövetség alpesi szakágvezetője. Edzője, Szepesi Bertold szerint a fiatal sportolónak szoknia kell a követelményeket és a világversenyek hangulatát, céljuk a tapasztalatszerzés.

Utoljára a kétszeres világkupa dobogós Miklós Edit versenyzett a világ elitjében, 2018 januárjában.