Társoldalunk:

Brutális kiütéssel búcsúzott az MMA történetének egyik legnagyobb harcosa - videó

2021.10.27. 12:40

A kevert harcművészetek (MMA) 45 éves orosz legendája, Fedor Emelianenko a Bellator 269 moszkvai gáláján talán utoljára mutatta meg, hogy miért őt tartják a legnagyobbnak.

A nehézsúlyú orosz harcos, aki karrierje során szambóban és dzsúdóban is megmutatta magát, előbbiben minden idők egyik legjobbjaként tartják számon, több mint öt év után lépett ketrecbe szülőföldjén, Oroszországban. A moszkvai gálán a 35 éves, 15 győzelem mellett 8 vereséget számláló amerilkai Timothy Johnson volt az ellenfele, aki megsebezni ugyan megtudta a legendát, de ahhoz már kevés volt a tudása és az ereje, hogy akár egyetlen ötperces menetet is kihúzzon ellene. Fedor az első felvonás negyedik percében egy brutális kombinációval vetett véget a küzdelemnek. 

Johnson, mint egy zsák, úgy dőlt el, nem is volt szükség további ütésekre, a mérkőzés vezetőbírója rögtön jelezte, hogy itt a vége.

Fedornak ez volt karriejre 40. profi MMA-győzelme, emellett 6 vereséget és egy félbeszakadt mérkőzést számlál. Bár a szerződésében még van egy mérkőzés, de már utalt rá, hogy valószínűleg ez a hazai közönség előtt bemutatott minőségi kiütés volt az utolsó akció, amit az oktagonban láthattunk tőle.