Utolsó profi évére készül a legendás kerékpáros

2021.10.27. 18:15

Jövő év végén visszavonul a 41 esztendős, korábbi világbajnok országúti kerékpáros Alejandro Valverde.

A pályafutása befejezésével az elmúlt években már több ízben kacérkodó spanyol klasszis egy spanyol rádióműsorban jelentette be: a profi kerékpársportban töltött 21 idényt követően 2022 végén százszázalékos bizonyossággal visszavonul.

"Noha még a negyvenkettőhöz közelítve is jó szinten vagyok, úgy érzem, hogy huszonegy év után nem akarom tovább nyújtani, ezért 2022 lesz az utolsó évem, ezt teljes biztonsággal állíthatom. Mi mást akarhatnék még? Elérkezett az én időm" - idézte a cyclingnews szakportál a 30 háromhetes körversenyen szerepelt Valverdét, aki 2002 óta profi kerékpáros, 2009-ben megnyerte a Vueltát, 2018-ban pedig világbajnok lett.

Egy esés miatt ért véget Alejandro Valverde 30. háromhetes körversenye a 2021-es VueltánForrás: Twitter

Valverde 2019-ben még összetett második tudott lenni a spanyol körversenyen, amelyet idén bukás és kulcscsonttörés miatt feladni kényszerült. Áprilisban győzött spanyol egynaposon, nyert szakaszt a Critérium du Dauphinén és a szicíliai körversenyen, amelyen összetettben második lett. Az idényben volt második Tour de France-szakaszon, az olimpiát kivéve a legtöbb egynaposon, ahol rajthoz állt a szezonban, a legjobb tízben végzett.

A francia körversenyen való rajthoz állást kizárta, tervei szerint a Vueltán - már nem kapitányként - zárja karrierjét, hogy aztán más szerepet vállaljon csapatánál, a Movistarnál.