Társoldalunk:

Nem bírta már a fájdalmat: meg kell műteni a magyar világbajnok legendát

2021.10.28. 16:32

Az örökifjú világbajnok leteszi a pingpongütőt. Klampár Tibor, az asztalitenisz aranycsapat zsenije operáció előtt áll. Vállát kell rendbe tennie az orvosnak.

Az utóbbi hetekben egyre többet panaszkodott a vállára. Klampár Tibor, mert élete a pingpong, összeszorított fogakkal ütötte a labdát, hiszen esze ágában sem volt cserben hagyni csapattársait a bajnoki találkozókon.

"Már nem bírtam tovább a fájdalmat, elmentem az orvoshoz, pedig rettenetesen félek a dokiktól – mondta a Borsnak. – Tudtam, hogy Pavlik főorvos, aki maga is pingpongos volt egykoron, megmondja a tutit, nem fog mellé beszélni a vizsgálat után."

Amint az Klampár Tibor elmondta, az orvos operációt javasolt, mert a sok évtizedes megterhelés alaposan "elintézte" a villámkezű világbajnok jobb kezét.

Klampár Tibort meg kell műteniForrás: MTI/Honéczy Barnabás

Ha még játszani akarok, akkor rendbe kell tenni a vállamat – idézte az orvost. – Én pedig még hosszú ideig szeretnék pingpongozni. Emlékszem, amikor néhény hete a kórházban fekvő Jónyer Pistával beszéltem, még én tartottam benne a lelket. Mondtam neki, siessen meggyógyulni, mert rengeteg dolgunk van még. Erre tessék, most én megyek a kés alá."

Klampár Tibor nem tekinti tragédiának, hogy rövid időre kénytelen letenni az ütőt, tudja, a türelem, a rehabilitáció a legjobb gyógyszer a gyógyulásához.

"December elejére rendbe jövök – jelentette ki ellentmondást nem tűrően. – Harmadikán ugyanis át kell vennem a Príma díjat a társaimmal együtt."