Vágólapra másolva!
Turi György nem tagadja, olykor, igen, szigorú volt, de hát az úszásban, ebben a centire és századmásodpercre pontosan mérhető, laboratóriumi sportágban, ahol hatalmas a konkurencia, másképpen nem lehet eredményt elérni, amivel az elmúlt hónapban adott nyilatkozatai ellenére Cseh László is tisztában van - mondta az edző a Magyar Nemzetnek.

„Úgy bánt velünk, ahogyan nem lett volna szabad. Igazán azóta vagyok dühös rá, amióta Plagányi Zsolt mellett rádöbbentem, lehet másként is" – nyilatkozta az úszó korábbi mesteréről október elején a Nemzeti Sportban, amire a napokban a 24.hu-nak adott interjúban még rátett egy lapáttal: „Gumikötelezés közben koki a farúddal. Ha nem úszod meg a szintidőt, akkor ugyanez a vízben. Képzeld el, amikor becsapsz 186-192-es pulzussal és puff a fejedre. De ennél is rosszabb a lelki terror. Mert abban éltünk, ez nem kérdés."

Turi Györgynek nagyon fáj, hogy úgy állítják őt be, mint akit idővel az összes tanítványa elhagy a módszerei miatt Forrás: MOB

Az edző ezeket a gumikötelezés feladatának bonyolultságával magyarázta a Magyar Nemzetben olvasható interjúban. Állítása szerint ha valaki nem elég pontosan csinálta a feladatot, akkor egy pálcával oda mutatott, ahol a technika elcsúszik. Így fordulhatott elő, hogy "rákoppintott" valakinek a kezére vagy éppen a fejére.

Turi Györgynek nagyon fáj, hogy úgy állítják őt be, mint akit idővel az összes tanítványa elhagy módszerei miatt.

Megegyeztünk abban, hogy a tokiói olimpiáig foglalkozom vele napi szinten, az eredeti tervek szerint 2020 nyaráig, amire természetesen még ráhúztam egy évet. Szó sincs róla, hogy Ajna hátat fordított nekem, továbbra is számíthat a támogatásomra, de szüksége van olyan edzőre, aki nap mint nap mellette van" - mondta a Magyar Nemzetnek az edző.

A szakember elárulta, hogy korábbi tanítványai közül Késely Ajna 2019 karácsonyára emlékkönyvet készített neki, Bernek Péterrel többször is együtt töltötték az ünnepeket, és a Szilágyi Liliánával folytatott levelezései is arról árulkodtak, hogy az úszói azért szerettek vele dolgozni.

A teljes interjú IDE KATTINTVA érhető el!