Vágólapra másolva!
A jelenlegi legjobb magyar országúti kerékpáros, Valter Attila is feltűnik a jövő évi Giro d'Italia útvonalát népszerűsítő videóban.

Ez, mondjuk annyira nem is meglepő, hiszen egyrészt a jövő évi olasz körversenyn három magyarországi szakasszal szakasszal rajtol, másrészt a francia Groupama-FDJ magyar versenyzője idén három szakaszon is viselhette az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót.

Most azonban már a jövő évi verseny (2022. május 6-29.) verseny lázában égnek a csapatok és a bringások is, meg persze a rendezők is. Úgyhogy minimális befektetéssel, de annál nagyobb sztárfelhozatallal elkészült az útvonalat népszerűsítő kis videó, amelyben feltűnik az idei összetett győztes Egan Bernal, a háromszoros országúti világbajnok, a Grand Tourokon 18 szakaszgyőzelemnél járó szlovák szupersztár, Peter Sagan, a kétszeres időfutam világbajnok, pályán olimpiai bajnok olasz Filippo Ganna, és persze Valter Attila is.

Némi bánatunkra Atti és Sagan sem az első Budapest-Visegrád szakaszt írta a táblára, pedig a magyar versenyző a kedvenc meredekjére kapaszkodhat föl, míg a szlovák bringás miatt biztos, hogy rengeteg honfitársa ruccan át a Dunakanyarba. De Valter inkább a 15. szakaszra, a Rivarolo Canavese és Cogna közötti 177 kilométeres hegyiszakaszra, míg Sagan a Sanremo és Cuneo közötti, sprintbefutóval kecsegtető 157 kilométerre élesíti magát. Ganna érthető módon a veronai időfutamot jelölte meg egyik kedvenceként, míg Bernal a hegyeket várja, így az Avolából az Etnára vezető szakaszt, valamint a brutálisnak ígérkező Isernia-Blockhaus (a német nevű hegy egy több mint 2000 méter magas hegy Abruzzóban.