Drámai sérülés miatt kellett visszalépnie a hazai teniszezőnek a világbajnokságon - videó

Matteo Berrettini tenisz
Italy's Matteo Berrettini gets medical attention after resulting injured during his first round singles match against German's Alexander Zverev at the ATP Finals at the Pala Alpitour venue in Turin on November 14, 2021. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Danyiil Medvegyev és Alexander Zverev is győzelemmel kezdte a teniszezők év végi világbajnokságát, az ATP Finalst. Azonban a viadal első napjának legfontosabb eseménye mégis Matteo Berrettini sérülése.

Az olasz teniszező hatalmas lehetőséget kapott azáltal, hogy hosszú idő után nem Londonban, hanem számára hazai pályán, Torinóban kerül megrendezésre az ATP Finals.

A piros csoport esti mérkőzésén Zverev a hatodikként rangsorolt olasz Matteo Berrettinivel találkozott, aki a rövidítésben elbukott első játszma után a második szett elején feladta a küzdelmet.

A US Open győztese, Danyiil Medvegyev a maratoni hosszúságú első szett elvesztése után nagy bravúrral fordított a lengyel Hubert Hurkacz ellen a torna nyitó meccsén.

A zöld csoportba a világelső szerb Novak Djokovic, a görög Sztefanosz Tsitsipas, az orosz Andrej Rubljov és a norvég Casper Ruud került, a másik négyes küzdelmei hétfőn kezdődnek.

Tenisz, ATP Finals, Torino
Piros csoport, 1. forduló:
Alexander Zverev (német, 3.)-Matteo Berrettini (olasz, 6.) 7:6 (9-7) 1:0-nál Berrettini feladta
Danyiil Medvegyev (orosz, 2.)-Hubert Hurkacz (lengyel, 7.) 6:7 (5-7), 6:3, 6:4