Legyőzte ellenfelét a Grand Slam-bajnok teniszező, amivel saját maga mellett riválisát is továbbjuttatta

Garbine Muguruza tenisz
Spain's Garbine Muguruza reacts after defeating Estonia's Anett Kontaveit during the 2021 WTA Finals Tournament women's singles match in Zapopan, Mexico, November 14, 2021. (Photo by Ulises Ruiz / AFP)
Vágólapra másolva!
Garbine Muguruza legyőzte Anett Kontaveitet a mexikói Guadalajarában zajló női tenisz-világbajnokságon, ezzel továbbjutott.

A hatodik kiemelt spanyol két szettben bizonyult jobbnak az első két mérkőzését megnyerő, nyolcaddikként rangsorolt észt ellenfelénél, így ők ketten, valamint a cseh Karolina Pliskova két győzelemmel zártak a Teotihuacan csoportban, és utóbbi maradt le az elődöntőről.

Garbine Muguruza szinte hazai pályán versenyezhet Mexikóban, ahol a szurkolók őt támogatják Forrás: AFP/Ulises Ruiz

A Chichen Itza elnevezésű négyesben a spanyol Paula Badosának két győzelme van, a görög Maria Szakkari ás a fehéroroszt Arina Szabalenka egy-egy sikernél jár, a lengyel Iga Swiatek pedig még nem nyert mérkőzést.

A vb-nek eredetileg a kínai Sencsen adott volna otthont, de a koronavírus-járvány miatt a WTA egyetlen alkalomra Guadalajarába helyezte át a nyolcfős tornát, amelyen a csoportok első két helyezettje jut elődöntőbe.

Tenisz, WTA Finals, Guadalajara:
Teotihuacan csoport, 3. forduló:
Garbine Muguruza (spanyol, 6.)-Anett Kontaveit (észt, 8.) 6:4, 6:4
Karolina Pliskova (cseh, 3.)-Barbora Krejcikova (cseh, 2.) 0:6, 6:4, 6:4
A csoport végeredménye: 1. Muguruza 2 győzelem (5-3), 2. Kontaveit 2 (4-2), 2. Pliskova 2 (4-4), 4. Krejcikova 0