Alexander Zverev az olimpia után a világbajnokságon is legyőzte Novak Djokovicot - videó

Alexander Zverev tenisz
Germany's Alexander Zverev returns a shot to Serbia's Novak Djokovic during their semi-final match of the ATP Finals at the Pala Alpitour venue in Turin on November 20, 2021. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Alexander Zverev 7:6, 4:6, 6:3-ra legyőzte a világelső Novak Djokovicot a férfi teniszezők év végi világbajnokságán, amivel bejutott a vasárnapi fináléba.

Hihetetlenül magas nívójú adogatójátékokkal kezdődött a meccs, 5:4-ig a felek érinthetetlenek voltak saját szervájuk mögött. Zverev ritkán szervált 210 km/óra alatt, de mégis a világelső ellenfele jutott el először bréklabdához, ami szettlabda is volt egyben. Ezt a fiatalabb játékos hárítani tudta, és megfordította a játékot.

5:5 után Zverevnek volt két bréklabdája, de ekkor a szerb is résen volt, így tie-breakben dőlt el az első szett sorsa. Ezt eggyel több minibrékkel a német hozta, aki 61 perc alatt, 7:6-ra húzta be ezt a játszmát. Az első szerváik mögött majdhogynem érinthetetlen voltak az első órában, Djokovic a 92 %-át megnyerte ezekek labdameneteknek, de Zverev 79 %-a is figyelemre méltó.

A második szettben Zverev adogathatott előbb, 4:4-ig mindketten tartották is a szervagémjeiket. Ekkor a szerb bátrabban kezdett el teniszezni, aminek köszönhetően a lehető legjobbkor brékelt. Riválisa ezután nagyot küzdött, aminek köszönhetően Djokovic csak az ötödik szettlabdáját értékesítve tudott 6:4-gyel egyenlíteni.

Alexander Zverev fantasztikusan szervált és hihetetlenül koncentrált Novak Djokovic ellen, így megmaradt az esélye, hogy 2018 után másodszor is megnyerje az ATP Finalst Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az elveszített játszma után Zverev nem esett szét, sőt ő volt az, akinek a döntő szettben sikerült brékelnie, majd rendkívül koncentrált, éles tenisszel megőrizni az előnyét, így 6:3-ra megnyerte a harmadik szettet és vele együtt a mérkőzést is.

Az olimpiai bajnok ellenfele a vasárnapi döntőben a címvédő Danyiil Medvegyev lesz, akivel Torinóban a csoportkörben egy óriási meccset már játszottak. Azt az orosz játékos nyerte döntő szett tie-breakben nyerte meg.