Medvegyev simán nyerte az elődöntőjét a tenisz-vb-n, nehéz ellenfele lesz a döntőben - videó

Danyiil Medvegyev Daniil Medvedev tenisz
Russia's Daniil Medvedev returns a shot to Norway's Casper Ruud during their semi-final match of the ATP Finals at the Pala Alpitour venue in Turin on November 20, 2021. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Danyiil Medvegyev 6:4, 6:2-es győzelmet aratott Casper Ruud ellen a férfi teniszezők év végi világbajnokságának szombati elődöntőjében, amivel bejutott a vasárnapi fináléba.

Az idei US Open győztese már 22 éves norvég riválisa második adogatójátéka során brékelni tudott, amit könnyedén végig is vitt az első szettben.

Ruud nem igazán tudott mit kezdeni Medvegyev szervájával, aki ha beütötte az első adogatását, 82 %-ban meg is nyerte a labdameneteket. A világbajnoki címvédő teniszezőnek egyetlen bréklabdát sem kellett hárítania, így egyszer sem veszítette el az adogatójátékát.

A második szettben Ruud csupán 2:2-ig tudta tartani magát, majd ellenfele megrázta magát és 6:2-vel behúzta ezt a játszmát és vele együtt az elődöntőt is.

A 25 esztendős teniszező már sorozatban kilenc győzelemnél jár az ATP Finalsen.

Medvegyevnek a vasárnapi fináléban jóval nehezebb dolga lesz, hiszen vagy az olimpiai bajnok Alexander Zverev, vagy a 20-szoros Grand Slam-bajnok Novak Djokovic ellen kell majd pályára lépnie.