Vágólapra másolva!
Liu Shaolin Sándort szabálytalan előzés miatt kizárták az elődöntőben, így nem jutott fináléba 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán, vasárnap.

A futamok első és második helyezettjei a 16.53-kor kezdődő A-, a többiek pedig a 16.48-kor rajtoló B-döntőbe kerültek.

Liu Shaolin Sándort kizárták az 1000 méteres elődöntőkben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor - aki az 500 méter megnyerésével ünnepelte szombaton a 26. születésnapját - a világkupában a hatodik helyről várta a táv debreceni viadalát. A legkedvezőbb helyről rajtolhatott, ám két kanadai riválisa jól összedolgozott, így visszaesett a negyedik helyre. Ahogy szeretett volna előrébb kerülni, megkezdődött a lökdösödés, és ebből - úgy tűnt - jól jött ki, mert sikerült feljönnie a második helyre.

A zsűri videózott, és úgy döntött, hogy Liu Shaolin belülről szabálytalanul lépett Sebastien Lepape elé, ezért a magyar korist kizárta az elődöntőből, a franciát pedig továbbjuttatta. Érdekesség, hogy az előző körben Lepape-ot Liu Shaoang lökte ki, és akkor is így jutott tovább a francia versenyző.
Ebben a számban az összesített rangsor legjobb 32 helyezettje jut olimpiai kvótához.

Délután az 1000-es döntők mellett a vegyesváltók elődöntőit és döntőit, valamint a női 3000 és a férfi 5000 méteres váltók fináléit rendezik.