Társoldalunk:

Most nyert a vírus, de biztos, hogy Hosszú Katinkát nem győzi le

2021.11.22. 10:40

A koronavírus továbbra sem kegyelmez, akit tud, azt legyűri. Az élsportolók sem kivételek, pedig ők az átlagosnál erősebb szervezettel, ellenállással bír(hat)nak. A láthatatlan ellenfél most két olimpiai bajnokunkat is ledöntött a lábukról, ráadásul a felkészülési időszak kellős közepén. Milák Kristóf, Tokió bajnoka és Hosszú Katinka, Rio de Janeiro háromszoros aranyérmese is karanténba került.

„Mindent megteszünk, hogy mindenki egészséges maradjon" – kezdte a Sós Csaba szövetségi kapitány a Ripostnak. – „Szigorúan betartjuk az előírásokat, túl vagyunk az oltásokon, de ahogy a példa mutatja, a vírus nem adja fel, egyre támad. Szerencsére, Milák Kristóf teljesen tünetmentes, így ma már a mindenki számára kötelezővé tett kardiológiai vizsgálatra megy."

Milák Kristóf újra elkapta a koronavírustForrás: AFP/Oli Scarff

Sós Csaba elmondta, a vizsgálat azért is elengedhetetlen, hogy általa kiszűrjék a vírus okozta esetleges további szövődményeket.

„Sajnos, Hosszú Katinka, aki nagyon készült arra, hogy Eindhovenben már újra megmutassa magát a nemzetközi mezőnynek, ágynak esett" – folytatta a kapitány. „Ez most a hét végén elmaradt, most nyert a vírus, de az biztos, hogy Katinkát nem győzi le".

Hosszú Katinkát ágynak döntötte a koronavírusForrás: MTI/Kovács Tamás

Sós Csaba elmondta, a decemberi világbajnokságra azért maradt elég olyan versenyzője, akik közül többen is csillogó érmekkel térhetnek haza Abu-Dzabiból.

Nyugi, van elég versenyzőnk! Most jöhetnek a fiatalok is a tapasztalt versenyzők mellett. Vannak közöttük ifjúsági Európa-bajnokok, olyanok is, akik alig maradtak le Kazanyról. És, ott lesz a rajtkövön Telegdi Ádám, a jó formát mutató Jakabos Zsuzsanna, az egyre inkább magára találó, Késely Ajna és persze a világbajnok, Kapás Boglárka is. Remélhetőleg" – fűzte hozzá Sós Csaba.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya beszélt a kialakult helyzetrőlForrás: musz.hu

„Milák hamar követheti társait Hódmezővásárhelyre, ahol Virth Balázs irányításával végzik a felkészülési munkát az úszók".