Vágólapra másolva!
Még a bírókat is meglepte a karkötő-ügy a debreceni világkupán. A vegyesváltó 2000 méteres számának döntőjében biztos érmesnek tűnt a magyar csapat, amikor a befejező ember, Liu Shaolin Sándor váratlanul elesett a jégen. Hamar kiderült a bukás oka, az olimpiai bajnok gyorskoris egy karkötőben bukott el. Hiába észlelték sokan a malőrt, a tárgyat senki nem vette fel. Liu Shaolin biztosra vette, hogy az ékszert az egyik riválisa hagyta el véletlenül.

"Mostantól tizenöt karkötővel fogok lemenni korcsolyázni, és majd dobálgatom – fakadt ki a futam után Liu Shaolin Sándor . - Nem tudom, hogyan lehetett nem döntést hozni.

Egy negyed- vagy egy elődöntőben biztosan továbbjuttatás lett volna, nem tudom, hogy a döntőben mi a szabály, ha kizárták volna őket, akkor sem jártunk volna jobban, de legalább lett volna valamilyen következménye. Igazából ez bosszant kicsit, mert akár a lábamat is eltörhettem volna."

Liu Shaolin Sándor esése a 2000 méteres vegyesváltó döntőjében Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A döntés azért is maradhatott el, mert a bírók sem találkoztak még ilyen helyzettel. A Bors információi szerint

eddig nem volt hasonlóra példa, ezért nem is szabályozták a kiegészítőit. Úgy tudják, hogy ez most megváltozhat, a debreceni karkötő-üggyel a sportág szabályalkotó testülete is foglalkozhat majd.

Liu Shaolin Sándor átadja a vezetőbírónak a karkötőt amitől elesett Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar szövetség ugyan most nem óvott hivatalosan, de jelezheti a nemzetközi szervezetnek, hogy tegyenek valamit a hasonló balesetek elkerüléséért.

S ami még érdekes, a karkötő gazdája azóta sem jelentkezett az ékszerért.