Szinte teljes átoltottságra számít az Australian Open versenyigazgatója

2021.11.25. 13:01

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság versenyigazgatója, Craig Tiley szerint a játékosok átoltottsága elérheti a 95 százalékot a januári tornára.

Craig Tiley a Victoria állambeli rádióban úgy nyilatkozott, hogy az Australian Openen bevezetett oltási kötelezettségnek köszönhetően egyre többen oltatják be magukat a profi teniszezők közül.

"Mire elérkezik a január, addigra a játékosok akár 90-95 százaléka be lesz oltva, mert ha nincsenek beoltva, akkor nem játszhatnak" - mondta Tiley, utalva arra, hogy a világelső szerb Novak Djokovic sem kivétel az oltási követelmények alól.

Novak Djokovic, ha nem vall színt, nem védheti meg a címét Melbourne-benForrás: AFP/David Gray

A szerb teniszező nem hajlandó elárulni oltottsági státuszát, azonban ha továbbra sem nyilatkozik erről, akkor a korábban bevezetett szigorú koronavírusos szabályozás értelmében nem vehet részt a januári viadalon.

Djokovic, Roger Federer és Rafael Nadal egyaránt 20 bajnoki címmel vezeti a legtöbbszörös Grand Slam-győztesek örökrangsorát, ebből Djokovic kilencet Ausztráliában nyert.

A szervezők teltházas mérkőzésekre számítanak a január 17. és 30. ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 2021-es idény újévkor rajtol a sydneyi férfi ATP Kupával, ezzel párhuzamosan a férfiaknak és nőknek is szerveznek versenyeket Adelaide-ben és Melbourne-ben. Az Australian Open előtti héten Sydneyben és Adelaide-ben szerepel a mezőny.

Ajánlataink