Társoldalunk:

Magyar bajnok lett az olimpiai ötödik Salim Omar

2021.11.27. 22:13

Aranyérmes lett az idei tokiói olimpián ötödik Salim Omar a tekvondó országos bajnokságon, amely egyben Dél-Koreai Nagykövet Kupa is volt egyben.

A szombati, Dunaharasztiban rendezett eseményen - a magyar szövetség beszámolója szerint - a legnagyobb érdeklődést Salim fő mérkőzését övezte a junior Európa-bajnokságon ötödik Vince Máté ellen. A felnőttek között vitézkedő Vince az elején meg tudta lepni Salimot, de a végére bejött a papírforma, és az olimpiai ötödik látványos összecsapáson gyűjtötte be a bajnoki aranyat. 

A magyar Salim Omar az idei tokiói olimpián ötödik lett a férfi tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájábanForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Testvére, Salim Sharif sem maradt le tőle, és immár ő is magyar bajnoknak mondhatja magát. Az esélyesek, mint a Honvéd-színekben pástra lépő Füredi Rebeka vagy a korábbi Eb-érmes Józsa Levente egyaránt hozta a kötelező elsőséget.

A csapatverseny küzdelemben az A kategóriát az MTK nyerte a Proaktív és a Honvéd előtt, míg a B kategóriában a Fanatix diadalmaskodott, a Tájfun lett a második és az Alisca a harmadik. A csapat formagyakorlatban a Sárga-tenger győzött a Honvédot és a Máté Taekwondot megelőzve.