Társoldalunk:

Mindkét veretlen bokszoló padlót fogott, kegyetlen csatában dőlt el a négy övért zajló küzdelem - videó

2021.11.28. 16:10

Előzetesen a többség egyértelműen úgy gondolta, győzelemmel fogja abszolválni a szombaton éjszaka, New Yorkban, a híres Madison Square Garden színháztermében megrendezett, első címvédő mérkőzését a könnyűsúlyú WBO, WBA, IBF világbajnok és WBC Franchise bajnok amerikai Teofimo Lopez, a veretlen bunyós terveit azonban alaposan áthúzta ellenfele, a találkozóra szintén makulátlan profi mérleggel érkező ausztrált kötelező kihívó, George Kambosos Jr - írja a Profiboksz.hu.

Lopez ígéretéhez híven már a nyitó menetben rövidre akarta zárni a küzdelmet, a puska viszont visszafelé sült el, és hiába dominálta erőteljesen az első etapot a világelső, a felvonás végén ő fogott padlót egy remek, fejre mért kontra jobbostól.

A számolás jó figyelmeztetés volt Lopeznek, hogy ne menjen fejjel a falnak, így a folytatásban visszavett a tempóból, ezzel viszont abba a mederbe terelődött a mérkőzés képe, ami a jól vívó, gyors Kambososnak feküdt inkább. Az ütközet középső szakaszában inkább az ügyesen bokszoló Kambosos tűnt jobbnak, míg Lopez időnként csak nehezen talált fogást riválisán, és a várt nagy ütést sem tudta célba juttatni, pontosabban ha el is találta vetélytársát, Kambosos állta a sarat, és nem ment le.

A frusztráltnak tűnő, ráadásul felszakadó Lopez aztán a 10. menetben megvillant egy fejre irányuló kombinációval (az előző etapban már érezhető volt, hogy a világbajnok kezdi ismét átvenni az irányítást), Kambosos pedig padlóra került, de túlélte a kritikus pillanatokat annak ellenére is, hogy Lopez megpróbálta lefiniselni a kihívót.

A záró percekre Kambosos sikeresen regenerálódott, visszaállt a korábban látható meccskép, így nem történt újabb padlózás, és a pontozók kezébe került a döntés.

A három bíró közül ketten végül Kambosost látták jobbnak (115-111, 115-112), a harmadik ítész pedig Lopez mellett tette le a voksát (114-113), így meglepetésre Kambosos megosztott pontozással elhódította Lopez világbajnoki címet, és egyúttal elvette amerikai riválisa veretlenségét!