Mindkét veretlen bokszoló padlót fogott, kegyetlen csatában dőlt el a négy övért zajló küzdelem - videó

Teofimo Lopez v George Kambosos GettyImageRank2 Horizontal SPORT BOXING
NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 27: George Kambosos punches Teofimo Lopez during their championship bout for Lopez’s Undisputed Lightweight title at The Hulu Theater at Madison Square Garden on November 27, 2021 in New York, New York. Al Bello/Getty Images/AFP (Photo by AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Előzetesen a többség egyértelműen úgy gondolta, győzelemmel fogja abszolválni a szombaton éjszaka, New Yorkban, a híres Madison Square Garden színháztermében megrendezett, első címvédő mérkőzését a könnyűsúlyú WBO, WBA, IBF világbajnok és WBC Franchise bajnok amerikai Teofimo Lopez, a veretlen bunyós terveit azonban alaposan áthúzta ellenfele, a találkozóra szintén makulátlan profi mérleggel érkező ausztrált kötelező kihívó, George Kambosos Jr - írja a Profiboksz.hu.

Lopez ígéretéhez híven már a nyitó menetben rövidre akarta zárni a küzdelmet, a puska viszont visszafelé sült el, és hiába dominálta erőteljesen az első etapot a világelső, a felvonás végén ő fogott padlót egy remek, fejre mért kontra jobbostól.

A számolás jó figyelmeztetés volt Lopeznek, hogy ne menjen fejjel a falnak, így a folytatásban visszavett a tempóból, ezzel viszont abba a mederbe terelődött a mérkőzés képe, ami a jól vívó, gyors Kambososnak feküdt inkább. Az ütközet középső szakaszában inkább az ügyesen bokszoló Kambosos tűnt jobbnak, míg Lopez időnként csak nehezen talált fogást riválisán, és a várt nagy ütést sem tudta célba juttatni, pontosabban ha el is találta vetélytársát, Kambosos állta a sarat, és nem ment le.

A frusztráltnak tűnő, ráadásul felszakadó Lopez aztán a 10. menetben megvillant egy fejre irányuló kombinációval (az előző etapban már érezhető volt, hogy a világbajnok kezdi ismét átvenni az irányítást), Kambosos pedig padlóra került, de túlélte a kritikus pillanatokat annak ellenére is, hogy Lopez megpróbálta lefiniselni a kihívót.

A záró percekre Kambosos sikeresen regenerálódott, visszaállt a korábban látható meccskép, így nem történt újabb padlózás, és a pontozók kezébe került a döntés.

A három bíró közül ketten végül Kambosost látták jobbnak (115-111, 115-112), a harmadik ítész pedig Lopez mellett tette le a voksát (114-113), így meglepetésre Kambosos megosztott pontozással elhódította Lopez világbajnoki címet, és egyúttal elvette amerikai riválisa veretlenségét!