Társoldalunk:

Djokovic a kötelező oltás miatt kihagyhatja az Australian Opent

2021.11.29. 11:26

Amennyiben a szervezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, a világelső Novak Djokovic valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján, a januári Australian Openen - legalábbis a játékos édesapja, Srdjan Djokovic szerint.

A házigazdák minden résztvevő játékostól elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen.

Djokovic egyelőre nem árulta el, hogy kapott-e már vakcinát, édesapja azonban azt mondta a szerb TV Prvának, hogy a Tennis Australia álláspontja az oltással kapcsolatban egyenlő a zsarolással.

Mindenkinek egyéni joga eldönteni, hogy beoltatja-e magát vagy sem. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy belépjen a személyes terünkbe. Ilyen körülmények között, a zsarolással (Novak Djokovic) valószínűleg nem fog játszani. Én a helyében nem tenném" - idézte Srdjan Djokovicot a B92 nevű hírportál.

Novak Djokovic továbbra sem árulja el, hogy megkapta-e a vakcinátForrás: AFP/Marco Bertorello

A szerb világranglista-vezető kilencszer nyert a Melbourne Parkban, idén is ő bizonyult a legjobbnak, és az ugyancsak húsz trófeát gyűjtött Roger Federerrel és Rafael Nadallal társbérletben csúcstartó a férfiak között a Grand Slam-győzelmek tekintetében.

A spanyol sztár már jelezte, hogy ott lesz a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a térdműtéte után még lábadozó Federer azonban hiányozni fog a mezőnyből.