A horvátok jutottak elsőként elődöntőbe a Davis-kupán

tennis Horizontal
A páros döntött az olasz-horvát negyeddöntőben
Vágólapra másolva!
Két egyes mérkőzés után döntetlenre állt az olasz-horvát párharc Torinóban a tenisz Davis Kupa hétfői negyeddöntőjében, végül a horvátok jutottak tovább, miután világelső Mate Pavic, Nikola Mektic páros két szettben legyőzte a Fabio Fognini, Jannik Sinner olasz duót.

A vasárnapi csoportmeccsen a magyarokat 2-1-re verő horvát gárda Borna Gojo révén hozta az első egyest, majd az egy napja Piros Zsomborral szemben alulmaradt Marin Cilic a második szettben a meccsért - és az elődöntőbe jutásért - adogatott Jannik Sinner ellen, de végül 2 óra 44 perces küzdelemben kikapott.

A továbbjutásról így a párosok találkozója döntött, amelyen a Nikola Mektic, Mate Pavic horvát páros úgy győzte le 1 óra 20 perces küzdelemben a Fabio Fognini, Jannik Sinner olasz kettőst, hogy a kétszettes mérkőzésen játszmánként egy-egy alkalommal elvette riválisa adogatójátékát. A horvátok az első szettben 2:1-es előnyüket követően brékeltek, a második felvonásban pedig 3:3 után.

A páros döntött az olasz-horvát negyeddöntőben Forrás: AFP/Marco Bertorello

A vasárnapi csoportmeccsen a magyarokat 2-1-re verő horvát gárda az elődöntőben a szerbekkel vagy a kazahokkal mérkőzik majd meg pénteken, Madridban.

A magyarok két vereséggel a D csoport harmadik helyén végeztek Torinóban.

Eredmény:
negyeddöntő:
Olaszország-Horvátország 1-2
Lorenzo Sonego-Borna Gojo 6:7 (2-7), 6:2, 2:6
Jannik Sinner-Marin Cilic 3:6, 7:6 (7-4), 6:3
Fabio Fognini, Jannik Sinnek–Mate Pavic, Nikola Mektic 3:6, 4:6

a további program:
kedd: Nagy-Britannia - Németország 16.00
szerda: Szerbia-Kazahsztán 16.00
csütörtök: Orosz csapat-Svédország 16.00