Társoldalunk:

Semmi baja nincsen Milák Kristóf tüdejének

2021.12.01. 11:48

Totális kacsának bizonyult az a kedd esti hír, amely szerint tüdőműtét vár az olimpiai bajnok úszóra, Milák Kristófra.

Kiderült, hogy legfeljebb orrsövényműtétről lehet szó, ha egyáltalán lesz operáció, mert valóban akadályoztatva van Milák a levegővételben, de az fel sem vetődött, hogy az úszó tüdejéhez hozzányúlnának, pláne nem decemberben.

Dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a következőket tette hhez hozzá az SzPress Hírszolgálatnak:

Milák Kristóf tévesen kilátásba helyezett tüdőműtétjéből, amelynek már a kimondása is félelmet keltő, semmi sem igaz. Sportvezetői és emberi kötelességem, hogy erről a közvéleményt tájékoztassam, és újabb találgatásoknak az elejét vegyem. A helyzet távolról sem ilyen súlyos, arról a panaszról viszont, amit valójában és mielőbb meg kell szüntetni, egyedül Milák Kristóf számolhat be, feltéve, hogy a tájékoztatást szükségesnek tartja" – hangsúlyozta az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Dr. Wladár Sándor.

Mint ismeretes, a 200 méteres pillangóúszás világbajnoki címvédője és világcsúcstartója nemrégiben másodszor is megfertőződött a COVID-vírussal, Annak ellenére, hogy gyakorlatilag tünetmentes, nem edzhet együtt a válogatott csapattársaival, így a december 16-án kezdődő rövidpályás világbajnokságon sem állhat rajthoz, amelynek a versenyek történetében először Abu-Dhabi ad otthont.

 

Forrás