Semmi baja nincsen Milák Kristóf tüdejének

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.31., úszás, Milák Kristóf, döntő, 100m, 100 méter, ezüstérem, ezüst, érem, éremátadás
Silver medallist Hungary's Kristof Milak poses on the podium after the final of the men's 100m butterfly swimming event during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo on July 31, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Totális kacsának bizonyult az a kedd esti hír, amely szerint tüdőműtét vár az olimpiai bajnok úszóra, Milák Kristófra.

Kiderült, hogy legfeljebb orrsövényműtétről lehet szó, ha egyáltalán lesz operáció, mert valóban akadályoztatva van Milák a levegővételben, de az fel sem vetődött, hogy az úszó tüdejéhez hozzányúlnának, pláne nem decemberben.

Dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a következőket tette hhez hozzá az SzPress Hírszolgálatnak:

A helyzet távolról sem ilyen súlyos, arról a panaszról viszont, amit valójában és mielőbb meg kell szüntetni, egyedül Milák Kristóf számolhat be, feltéve, hogy a tájékoztatást szükségesnek tartja" – hangsúlyozta az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Dr. Wladár Sándor.

Mint ismeretes, a 200 méteres pillangóúszás világbajnoki címvédője és világcsúcstartója nemrégiben másodszor is megfertőződött a COVID-vírussal, Annak ellenére, hogy gyakorlatilag tünetmentes, nem edzhet együtt a válogatott csapattársaival, így a december 16-án kezdődő rövidpályás világbajnokságon sem állhat rajthoz, amelynek a versenyek történetében először Abu-Dhabi ad otthont.

Forrás