Magyar induló is lesz a januári WDF-dartsvilágbajnokságon

Darts - kvíz
Darts - kvíz
Vágólapra másolva!
A Győri Darts Club versenyzője, Ihász Veronika személyében magyar indulója is lesz a nagy-britanniai Lakeside-ban január elsején kezdődő WDF-dartsvilágbajnokságnak.

Ihász Veronika révén magyar résztvevője is lesz a Darts Világszövetség (WDF) által a nagy-britanniai Lakeside-ban január elsején kezdődő világbajnokságnak, számolt be a hírről Balázs Gábor, a magyar szövetség (MDSZ) elnöke. A WDF 1977 óta kétévente rendez vb-t, de most először kellett kvalifikálni a részvételhez, és az eseményre 24 nő és 48 férfi juthatott csak ki. Ihász Veronikának ezt a kelet-európai régiós ranglista első helyezettjeként sikerült kiharcolnia.

Hangsúlyozta, hogy nem szeretnének az elvárások megfogalmazásával terhet rakni Ihászra, egyúttal jelezte: a szövetség távlati célja az, hogy a felkészüléshez szükséges anyagiak biztosításával elérjék, hogy a magyar versenyzők folyamatosan jelen legyenek a sportág világeseményein. A vb lebonyolításáról annyit mondott, hogy újításként naponta csak egy mérkőzésen vesznek részt a játékosok, a sorsolást december 7-én tartják, amelyet a WDF Youtube-csatornája élőben közvetít majd.

Ihász Veronika, a Győri Darts Club versenyzője, aki évek óta egyeduralkodó itthon a nők mezőnyében, elmondta: még mindig küzd az érzelmeivel és izgatottan várja a világbajnokságot.

"Nincsenek elvárásaim magammal szemben, a lényeg, hogy ki tudjam hozni magamtól a legjobbat. Egy jó sorsolással bármi megtörténhet" - fogalmazott a tízszeres felnőtt egyéni bajnoki címmel büszkélkedő dartsos.

Ugyancsak jó hír a sportág világából, hogy Török Ferenc jóvoltából Tripla tíz címmel egy 310 oldalas, hiánypótló könyv jelent meg a Magyar Darts Szövetség első 30 évéről.