Társoldalunk:

Ismét Kamuti Jenőt választották a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöknek

2021.12.03. 18:49

A Nemzetközi Fair Play Bizottság tanácsa újból Kamuti Jenőt választotta a szervezet elnökévé, így az olimpiai ezüstérmes tőrvívó, a Nemzet Sportolója hatodik ciklusát kezdi meg a testület élén.

"Az eredeti tervek szerint december első hétvégéjén Budapest adott volna otthont a szervezet tisztújító kongresszusának, ám a kialakult járványhelyzet miatt a végrehajtó bizottság december 3-ára online tanácsülést hívott össze. Az így megtartott voksoláson egyhangúlag Kamuti Jenőnek szavaztak bizalmat" - tájékoztatta az MTI-t Deregán Gábor, a nemzetközi testület elnöki irodavezetője, majd hozzátette, hogy az eseményen a főtitkári és a pénzügyi beszámolók előtt Kamuti Jenő elnök számolt be az elmúlt időszak eseményeiről. 

Hatodszor is Kamuti Jenőt választották elnöknekForrás: MOB/Szalmás Péter

A tanácskozáson résztvevők örömmel fogadták, hogy minden szempontból pozitív mérleggel zárt a bizottság, amiért köszönetet mondtak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak és a szponzoroknak. Arról is döntöttek, hogy a decemberben elmaradt kongresszust a tervek szerint március 24. és 26. között tartják meg Budapesten.

"Nagyon örülök, hogy ismét bizalmat szavazott nekem a tagság. Mivel az alapszabályunk lassan hatvanéves, vagyis eljárt felette az idő, a legfontosabb feladatunk most ennek módosítása lesz. A munkálatokat megkezdi egy előkészítő bizottság, és a márciusi ülésen már el is fogadhatjuk az új alapokmányt" - mondta újraválasztása után az MTI-nek Kamuti Jenő, akinek sportolói pályafutását 1976-ban ismerték el Nemzetközi Fair Play-díjjal, és az akkori díjátadáson kérték fel, hogy legyen tagja a szervezet tanácsának.

Huszonnégy évvel később, 2000-ben elnökké választották, most pedig hatodik ciklusának vág neki vezetőként.