Társoldalunk:

Csapatot vált az egyik legjobb magyar országúti kerékpáros

2021.12.03. 16:36

Nem a világelitbe tartozó BikeExchange-nél folytatja pályafutását Peák Barnabás - adta hírül az országúti kerékpárcsapat közösségi oldala.

A 23 éves Peák 2019 augusztusában gyakornokként került az - akkor még Mitchelton-Scott néven futó - ausztrál World Tour-csapathoz, amelynél ezt követően két teljes idényt töltött, szerződése az év végén jár le. A magyar bringáshoz hasonlóan az orosz Andrej Zejctől is elköszönt a vezetőség.

A 2017-es Tour de Hongrie-n második Peák 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n. Az idei magyar körversenyen sokat dolgozott csapattársa, Damien Howson végső győzelméért. Idénybeli legjobb eredménye a Settimana Ciclistica Italiana többnapos viadal egyik szakaszán elért második hely volt. Az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül kettőn indult: tavaly 98. lett a Liege-Bastogne-Liege-en, idén pedig nem fejezte be az esős Párizs-Roubaix-t.

Hivatalosan még nem tudni, hogy mi lesz Peák következő állomáshelye, ám a velo.hu portál úgy értesült, hogy a luxemburgi Leopard Pro Cycling kontinentális sorában folytathatja. A csapat 2011 és 2013 között World Tour lincencel versenyzett, azaz a legmagasabb kategóriába tartozott, később pedig olyan menőket adott a nagyobb csapatoknak, mint Bob Jungels (AG2R Citroën) vagy Alex Kirsch (Trek-Segafredo).

Peák klubváltásával így egyetlen magyarként Valter Attila (Groupama-FDJ) tekerne a világelitben a következő esztendőben.