Australian Open: hatalmas bajban a rendezők, hitelt kellett felvenni a januári verseny megrendezéséhez

tennis Horizontal, Novak Djokovic, Australian Open
Serbia's Novak Djokovic celebrates beating Russia's Daniil Medvedev in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 21, 2021. (Photo by Patrick HAMILTON / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt hozott óvintézkedések nyomán az idei Australian Openen körülbelül 62,6 millió eurós veszteség érte az Ausztrál Tenisz Szövetséget.

Költségesnek bizonyult, hogy a külföldi játékosokat charterjáratokkal szállították az országba és két hétig karanténhotelekben szállásolták el őket, ráadásul a stadionok/pályák nézőtéri kapacitását sem használhatták ki teljesen, a februári torna ideje alatt öt napon egyáltalán nem engedhettek be nézőket.

Australian Open: hatalmas bajban a rendezők, hitelt kellett felvenni a januári verseny megrendezéséhez Forrás: AFP/Patrick Hamilton

A hatalmas veszteség nemcsak felemésztette a Tennis Australia minden tartalékát, de még 25 milliós hitelt is fel kellett vennie a szervezetnek, hogy a januárban esedékes versenyt megrendezhesse.

Az új virusvariánsok megjelenése ellenére az ausztrálok bíznak abban, hogy január 17. és 30. között lebonyolíthatják, mégpedig nézők előtt az év első Grand Slam-versenyét Melbourne-ben.