Elmarad egy vb-címmeccs az omikron variáns miatt

Gennady Golovkin v Kamil Szeremeta GettyImageRank2 Horizontal SPORT BOXING
HOLLYWOOD, FLORIDA - DECEMBER 18: Gennadiy Golovkin lands a blow to Kamil Szeremeta in their IBF Middleweight title bout at Seminole Hard Rock Hotel & Casino on December 18, 2020 in Hollywood, Florida. Cliff Hawkins/Getty Images/AFP (Photo by Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus omikron-variánsa miatt törölték a december 29-re kiírt Gennagyij Golovkin-Riota Murata címegyesítő mérkőzést.

Az eredeti tervek szerint Szaitamában csapott volna össze egymással az IBF-IBO középsúlyú világbajnoka, azaz kazah Gennagyij Golovkin, valamint a WBA címvédője, a japán Riota Murata, azonban pénteken hivatalosan is törölték a mérkőzést. Az ok a koronavírus omikron-variánsa, amelynek gyors terjedése miatt a japán kormány a határzár mellett döntött, emiatt pedig külföldiek nem utazhatnak be az országba. Arról egyelőre nincsen információ, hogy mikor, illetve hol pótolhatják az ütközetet, írja a Profiboksz.hu szaklap.

Golovkin 2018. szeptember 15-én veszítette el a WBA, a WBC és az IBO középsúlyú övét, amikor megosztott pontozással kikapott a mexikó Saul "Canelo" Álvareztől. Egy évvel később megszerezte az IBF és az IBO övét, amelyeket most védett volna meg második alkalommal.