Társoldalunk:

Fegyveres betörök otthon támadtak a brit kerékpárosra és a családjára

2021.12.08. 17:46

A BBC értesülése szerint november végén négy fegyveres férfi rátámadt Mark Cavendish-re, amikor betörtek a brit kerékpáros lakásába.

A 36 éves Cavendish elmondta, hogy őt, a eleségét és gyerekeiket késsel fenyegették a betörök, őt pedig megtámadták, mindezt úgy hogy egy héttel előtte, a genti hatnapos pályaversenyen eltörte két bordáját és légmellet kapott. 

Egy héttel a támadás előtt Cavendish súlyos sérüléseket szenvedettForrás: Belga via AFP/Jasper Jacobs

 Az Essex-i rendőrség szerint a család egyik tagja sem szenvedett súlyos sérüléseket, de hihetetlenül megrázta őket az eset.

A betörőket egyelőre nem tartóztatták le, de annyi tudható, hogy végül egy Louis Vuitton bőrönddel és két nagy értékű órával távoztak.

Ez az eset rendkívül megviselte a családunkat - nemcsak engem és Petát, hanem a gyermekeinket is, akik féltették az életüket, és most az utóhatásokkal küzdenek" - mondta Cavendish.

"Senkinek sem szabadna átélnie az ellenünk elkövetett erőszakot és fenyegetéseket, nemhogy ez egy családi házban történjen - egy olyan helyen, ahol mindenkinek biztonságban kellene éreznie magát. Az elvitt tárgyak egyszerűen csak anyagi javak, és jelenleg az a legfontosabb, hogy családként felépüljünk az esetből, bár tudjuk, hogy ez valószínűleg eltart egy ideig.

Az Essex-i rendőrség közzétette a csoportról készült kamera-felvételeket, és felhívást intézett mindenkihez, aki november 27-én hajnal 2.00 és 2.40 között Essex Ongar körzetében tartózkodott, és olyan információval rendelkezik, amely segítheti a nyomozást, hogy jelentkezzen.