Vágólapra másolva!
A jövő évi Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen kilenc hegyi befutó vár a mezőnyre az útvonal csütörtöki bemutatója szerint.

A 77. kiírás mindössze a negyedik alkalom lesz, amikor nem Spanyolországból rajtol el a viadal, ugyanis ezúttal Utrecht lesz a helyszín. A hollandiai város idén lett volna a start házigazdája, de koronavírus-járvány miatt ezt egy évvel eltolták.

Érdekesség, hogy jövőre mindhárom háromhetes körverseny külföldön rajtol el, ugyanis a Tour de France első szakaszát Koppenhágában rendezik, míg a Giro d'Italia első három etapjára Magyarországon kerül sor.

A spanyol körverseny 21 szakaszából kilenc végződik majd hegycsúcson, de ami igazán különleges lesz, hogy ebből öt emelkedő először szerepel majd a Vuelta programjában,

amelynek egy-egy egyéni és csapatidőfutam is része. Utóbbi 23,3 kilométer hosszú lesz és az utrechti nyitány alkalmával rendezik, míg előbbire a verseny közepén, a 10. szakaszon kerül sor, amikor a versenyzőknek az Elche és Alicante közötti 31,1 kilométert kell teljesíteniük.

Kilenc hegyi befutó lesz jövőre a Vueltán Forrás: AFP/Miguel Riopa

A 2022-es Vuelta augusztus 19-én kezdődik és szeptember 11-én ér véget Madridban. A spanyol viadalt sorozatban háromszor a szlovén Primoz Roglic nyerte.