Társoldalunk:

Meghalt a vírustagadó háromszoros kickbox-világbajnok, koronavírusos lett

2021.12.27. 08:46

A 40 éves, háromszoros kickbox-világbajnok, Frederic Sinistra a hírek szerint akut légszomjban halt meg, de egybehangzó sajtóértesülések szerint halálát közvetve is a koronavírus okozta.

A Belgium legerősebb embereként ismert sportoló korábban azzal került a címlapokra, hogy szenvedélyesen szállt szembe a koronavírussal, a vírus és az oltás egyik legnagyobb tagadója és ellenzője volt hazájában - írja a Blikk.

Frederic Sinistra meghaltForrás: instagram.com/fred_sinistra/

Aztán novemberben maga is elkapta a vírust, majd a hónap végén kórházba ment, mert egyrészt már olyan rosszul érezte magát, másrészt pedig mert menedzsere addig győzködte, mire végül csak kért orvosi segítséget.

De csak pár napot töltött ott, aztán saját felelősségére hazaengedték. A felesége karácsony másnapján közölte a sajtóval, hogy Sinistra december 16-án meghalt.

„Szívem mélyéről köszönöm mindenkinek a támogatást és a férjem iránti csodálatos elismerésüket" – írta, majd így folytatta: „A férjem nagylelkű ember volt, nagy szívvel, aki bármiben is segíteni akart másokon".

A kickboxos profi pályafutása során 48 meccséből 39-et megnyert, korábban világ- és Európa-bajnoka is volt a sportágnak.