Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagjainak többsége arra kéri Kulcsán Krisztiánt, hogy mondjon le elnöki tisztségéről.

A Nemzeti Sport birtokába került dokumentum szerint a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének többsége levélben szólította fel lemondásra Kulcsár Krisztiánt. A dokumentumokból kiderül, hogy a 14 tagú elnökség nagy többsége valóban nem hajlandó többé együtt dolgozni a szervezet elnökével.

olvasható a levélben, amelynek aláírói között olyan olimpiai bajnokok találhatóak, mint Vári Attila, Kovács Antal, Magyar Zoltán, Wladár Sándor, Gyurta Dániel, de aláírta azt az elnökség egyetlen hölgy tagja, Pálinger Katalin, továbbá a két alelnök, Deutsch Tamás és Schmidt Gábor is.

A Nemzeti Sport birtokába jutott dokumentum Forrás: Nemzeti Sport

A levélben - többek között - a következők olvashatóak: "Úgy látjuk, hogy a jelenlegi körülmények között nem biztosítható a 126 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság a magyar olimpiai mozgalom gazdag, hagyományaihoz méltó működése. A jelen működés veszélyezteti a magyar sport jövőbeli sikerességét, valamit a mindenki által tisztelt és szeretett hagyományait. Mindezekhez, megítélésünk szerint a MOB elnökének vezetési stílusa vezetett. Elnök urat többször - külön-külön és együttesen is - kértük arra, hogy vegye figyelembe a magyar sport hagyományait, értékeit és azokat az egyeztetési formákat, melyek a magyar sport szereplői között megszokottak és sikeresek."

Kulcsár Krisztiánt lemondásra szólították fel az elnökségi tagok Fotó: Csudai Sándor - Origo

A dokumentumból kiderül, hogy ugyanezt a szöveget írhatták alá az olimpiai sportágak szövetségeinek vezetői és a MOB-közgyűlés jelenlegi tagjai közül is sokan. Kulcsár Krisztián elnök sorsáról a csütörtöki bizalmi szavazás dönt a MOB rendkívüli, ebből a célból összehívott közgyűlésén. Kulcsár Krisztián személye körül egyre nagyobb botrány bontakozott ki az utóbbi időben, amelynek a tetőpontja, hogy az elnök gyakorlatilag saját maga emelte meg több mint a duplájára a fizetését.

A teljes cikk a linkre kattintva elolvasható.