Társoldalunk:

A koronavírusos Van Gerwen: Mindenkit becsaphattam volna, de tükörbe szeretnék nézni

2021.12.29. 10:20

Michael van Gerwen visszalépett a PDC-dartsvilágbajnokságtól, mivel pozitív koronavírustesztet produkált. A háromszoros világbajnok nem titkolja, nagyon csalódott, mérges a történtek miatt, és az AD Sportwereldnek kemény kritikát fogalmazott meg a verseny szervezőivel kapcsolatban.

Michael van Gerwen ellenfele Chris Dobey lett volna a legjobb 32 között, ám így riválisa játék nélkül továbbjutott. Gerwen Raymond van Barneveld és Vincent van der Voort után a harmadik holland, aki pozitív mintát adott a világbajnokság idején. Van der Voortnak szintén emiatt kellett visszalépnie, Barneveld viszont azután járt így, hogy a 64 között kikapott Rob Crosstól.

„Ez a legnagyobb rémálom, amit el lehet képzelni. Persze, az egészségünk a legfontosabb, de azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a vébét. Most itt ülhetünk együtt Vincenttel (karanténban, a hotelben – a szerk.), de ezt egészen másképp képzeltük el. Ismétlem, ez tényleg a legnagyobb rémálom. Az egész családom szomorú, tudják, mit tettem értük, és hihetetlen, hogy így kell véget érnie. Mindenkit becsaphattam volna, de nem tettem, mert emberek halnak meg a koronavírusban, és tükörbe szeretnék nézni" – nyilatkozta Van Gerwen az AD Sportwereldnek az nso.hu beszámolója szerint.

Michael van Gerwen nagyon csalódottForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Alex Burstow

A világranglista 3. helyezettje keményen bírálta a verseny szervezőit, amiért szerinte nem tesznek eleget a pozitív esetek minimalizálásának érdekében.

„A belépéskor mindennap ellenőrizniük kellett volna mindenkit, de nem tették meg, mert a brit kormány szerint nem kell. De a szervezeted és a világbajnokság érdekében azért jól jött volna... A PDC mindig azzal védekezik, hogy betartja a kormány által előírt szabályokat, de szerintem alaposabban is megvizsgálhatták volna azokat. Nem elég erős az irányítás, olyan lyukas, mint egy szita, és most nagy árat fizettem érte. Nem csináltam semmi rosszat, és ettől még szörnyűbb az egész, sok időre van szükségem ahhoz, hogy megbékéljek a helyzettel."

A PDC szabályzata szerint a szurkolók és a technikai stáb tagjai oltási igazolvánnyal vagy negatív koronavírusteszt bemutatásával léphetnek be a világbajnokság helyszínére, az Alexandra Palace-ba. Michael van Gerwen azt is elmesélte az AD Sportwereldnek, hogy Vincent van der Voorttal még a reggelit is kihagyták a hotelben, mert úgy ítélték meg, túl zsúfolt az étterem. A klasszis nem tudja, hogyan kapták el a fertőzést, és nagyon sajnálja, hogy ők húzták a legrövidebbet.