Vágólapra másolva!
Szilágyi Liliána, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, válogatott úszó szerdán állt a nyilvánosság elé, amikor közösségi oldalán egy hosszú bejegyzésben írta le, hogy a jelenleg ügyvédként dolgozó édesapja, korábbi edzője, Szilágyi Zoltán testileg és lelkileg is bántalmazta, valamint szexuálisan is zaklatta. 

Az úszó este az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a történtekről.

Mint mondta, öt éve nem tartja a kapcsolatot ügyvéd édesapjával, aki nem tudott róla, hogy lánya ma a nyilvánosság elé áll a történtekkel.

„Másfél-két éve szinte biztosra vettem, hogy az lesz a helyes döntés, ha meg fogok szólalni ebben az ügyben. És nem csak magam miatt, hanem azok miatt is, akik ugyanígy elszenvedői hasonló dolgoknak" – mondta.

Szilágyi Liliána Forrás: Ez zsír/Life TV

"Jogilag kötve van a kezem, csak olyan dolgokról beszélhetek, ami bizonyítható – válaszolta arra a kérdésre, hogy fizikai, lelki és szexuális erőszak is érte-e.

Onnantól kezdve amennyire csak tudtam, megpróbáltam vagy alkalmazkodni ehhez a helyzethez, vagy felkészülni arra, hogy mikor van az a pont, amikor képesek leszek eljönni tőle, képes leszek felállni és elkezdeni gyógyulni."

Arra a kérdésre, hogy hogy lehet kiszabadulni egy bántalmazó hatalma alól így válaszolt:

A legnagyobb célom, hogy felhívjam a figyelmet és a történeteimmel segítsek azoknak, akiknek kell. Ez volt számomra a legnagyobb motiváció."

Szilágyi Liliána 18 éves húga még mindig az apjával él, mint mondja, neki is szeretne segíteni. „Aki egy bántalmazóval él, az

- ahogy tette azt ő is sok-sok éven át.

Mint hangsúlyozta az ő esetükben „nem egy-két pofonról, hanem a fizikai erőfölény folyamatos, konzekvens, visszaélésszerű használatát jelenti, ami sokkal súlyosabb.

A szexuális bántalmazásról szólva elmondta, hogy ennek az elfogadása volt a legnehezebb, és egy éve jutott el odáig, „ásott le önmaga mélyére" a válaszokért, hogy szembe tudott nézni azzal, hogy az apja mit csinált vele.

Elmondta, "már folyamatban vannak jogi lépések az ügyben". Addig is, mint mondja „a leghitelesebb módja, hogy megmutatom a történeteimet és megmutatom a gyógyulásom útját, hogy jutottam el odáig."