Nem a társát a bukás után felsegítő magyar atléta kapta az olimpiai Fair Play-díjat

Tokyo 2020 Olympic Games: Day 9 2021,August,Day 9,Japan,Tokyo,Tokyo 2020 Olympic Games Horizontal
TOKYO, JAPAN - AUGUST 01: Luca Kozak (L) of Hungary helps Yanique Thompson (R) of Jamaica after falling in the Women's 100m Hurdles Semi-Final during the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium in Tokyo, Japan on August 01, 2021. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A női gördeszkások street döntőjének résztvevői kapták a tokiói olimpia legsportszerűbb pillanatáért járó olimpiai Fair Play-díjat.

A díjon így összesen hét sportoló osztozhat, akik nyolcadik társukat, a döntőben az egyik legesélyesebbnek tartott japán Okamoto Misugut a vállukon vitték le a pályáról, miután egy hatalmasat bukott az utolsó futamban, amivel végül a dobogóról is lemaradt.

A hét díjazott között ott van a három dobogós, az egyaránt japán Joszozumi Szakura és Hiraki Kokona, valamint a brit Sky Brown, illetve az ausztrál Poppy Olsen, az amerikai Bryce Wettstein, és a két brazil deszkás, Dora Varella és Yndiara Asp.

A díjra nevezett 13 sportoló között ott volt a magyar Kozák Luca is, aki a női 100 méteres gátfutás elődöntőjében felsegítette a hozzá hasonlóan ugyancsak hatalmasat bukó jamaicai Yanique Thompsont.