A szexuálisan zaklatott és megvert Szilágyi Liliána üzent a testvérének

Szilágyi Liliána úgy érzi, az apja pajzsként használja a 18 éves testvérét
Vágólapra másolva!
Az ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Szilágyi Liliána saját közösségi oldalán hosszú bejegyzésben állt a nyilvánosság elé, melyben leírja, hogy apja, a korábbi többszörös magyar bajnok és olimpikon úszó, Szilágyi Zoltán éveken át testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. Ezt követően az úszónő apja, az ügyvédként dolgozó Szilágyi Zoltán az Origóhoz eljuttatott levélben tagadta lánya állításait, majd a testvére, Gerda reagált egy hosszú levélben az ifjúsági olimpiai bajnok testvérének vádjaira. Ezt követően Szilágyi Liliána újabb bejegyzéssel jelentkezett, amelyben üzent a 18 éves húgának, aki továbbra is az apjával él.

A 25 éves sportoló, aki 2014-ben a nankingi ifjúsági olimpián a 100 és 200 méteres pillangóúszást is megnyerte (utóbbi távon pedig már a felnőttek között lett Eb 2. 2016-ban) a közösségi oldalán egy újabb megrázó erejű képpel, valamint egy hosszú bejegyzéssel üzent a testvérének.

Szilágyi Liliána úgy érzi, az apja pajzsként használja a 18 éves testvérét Forrás: lilianaszilagyi

„Sziasztok!

Először is Boldog Új Esztendőt Kívánok Mindenkinek!

Az elmúlt napokban történt események után, még mindig keresem a megfelelő szavakat.

Büszkeség, Erő, Remény.

Talán ezek jellemzik leginkább amit érzek. Büszkeség, mert sosem hittem volna, számtalan üzenetet kaptam tőletek, ahol megszólaltok emellett az ügy mellett.

Ezzel szemben megléptünk most együtt egy hatalmas mérföldkövet. Elkezdtünk nyitni egymás felé, és ami még fontosabb elkezdtetek merni megszólalni, megosztani a titeket ért fájdalmakat és elnyomásokat.

Erő, mert a közösségnek, amit elindítottunk elsöprő ereje van. Azért mert nem vagyunk többé egyedül, hanem kapcsolódunk egymáshoz. Mindig, minden esetben egy csoda történik, hogyha felismerjük a társadalmunk, közösségünk és legfőképpen önmagunk erejét. Én ennek az egésznek csupán egy képviselője vagyok, de minden szavammal és tettemmel veletek és értetek tevékenykedem.

Végül, de nem utolsó sorban pedig remény! Reményt adtatok, hogy igenis bárhonnan fel lehet állni! Bármilyen mélyen is vagy, mindig van kiút! Mindig van megoldás, hiszen ahol megértés születik ott egy új út nyílik!

Nagyon nagyon köszönöm Nektek!!!

Apám megnyilvánulására nem kívánok reflektálni, mert úgy gondolom teljes mértékben önmagáért beszélnek a sorai. Nem vagyok hajlandó nyílt vagdalkozásba kezdeni, mert ez az egész ügy sokkal de sokkal értékesebb annál, minthogy szappanoperát csináljunk belőle.

A gyűlölet és a támadás csak rossz dolgot tud létrehozni. Én senkit nem akartam és nem is akarok tönkretenni, egyszerűen saját magamat szeretném tisztázni.

A csapatommal, támogatóimmal azon dolgozunk tovább, hogy segíthessünk azoknak, akiknek szintén meg van kérdőjelezve a szavuk és ezáltal semlegesítve az őket ért abúzus.

...és még egy dolog, engedjétek meg, hogy itt üzenjek a húgomnak, mert máshogy sajnos nem tudom eljuttatni hozzá a szavaimat...

"Drága kicsi húgom! Gerda! Tudom, hogy olvasod ezeket a sorokat. Tudd, hogy amióta megszülettél Te vagy a legnagyobb motivációm. Minden amit tettem és teszek, az nagy részben azért van, hogy egyszer Te is szabadon tudj élni! Mérhetetlen erő van benned és tudom, hogy nagyon-nagyon mélyen vagy most, de igenis egy igazi harcos és túlélő vagy! Mindig is az voltál!

Elmondhatatlanul szeretlek és hiányzol! De küzdök érted. Anyuval küzdünk érted minden téren!
(Kérlek emlékezz mit mondtam 2016-ban!!!!!!)

Mégegyszer KÖSZÖNÖM nektek, hogy vagytok!!!

Megyünk tovább, kitartást!

A Magyar Úszó Szövetség is fontosnak tartja az ügyünket hiszen hivatalból és az elnök közbenjárásával fegyelmi bizottságot állít fel. Úgy gondolom, hogy ez is jelzi ügyünk fontosságát!" - olvasható Szilágyi Liliána Instagram-bejegyzésében.

Szilágyi Liliána a Széchy SE-ben kezdte karrierjét, majd a Jövő SC, a Kőbánya SC és a Honvéd után rövid időt az Egyesült Államokban (Florida Gators) töltött, mielőtt 2019-ben a Ferencváros sportolója lett volna. Édesapja mellett edzője volt az a Turi György is, akiről az elmúlt hónapokban derült ki, hogy ugyancsak rendszeresen verte és alázta meg (nem egyszer szexuálisan is) a tanítványait. 2019 óta Hosszú Katinka korábbi férjével és edzőjével, Shane Tusuppal dolgozik együtt. Szilágyinak ugyan volt olimpiai szintje, 2020 decemberében váratlanul mégis bejelentette, hogy nem indul a 2021-re halasztott tokiói nyári olimpián.