Az év női sportolójának választott Csipes Tamara elárulta, kinek adja az érmeit

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, kajak, döntő, Csipes Tamara, 2020.08.05.
Tokió, 2021. augusztus 5. Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos, Csipes Tamara elárulta, hogy a versenyeken szerzett érmeit és trófáit rendszeresen a négyéves kislányának, Olíviának adja.

A tokiói olimpia egyik magyar hőse az Év Sportolója Gálán két díjat is átvehetett, ugyanis ő volt az év női sportolója, a Kozák Danutával, Bodonyi Dórával és Kárász Annával alkotott egység pedig a legjobb csapat lett az egyéni sportágak csapatversenyeiben.

A Blikk megírta, hogy a 32 éves klasszis elmondása szerint a csapatnak járó trófeát Kárász vitte haza, az egyéni díjat viszont a négyéves kislányának adta, ahogyan általában a többi éremmel is így tesz.

A kis érmeket nagyon szívesen elrakja, de ez is tetszik neki" - mondta Csipes.

Csipes Tamara a kislányának adja a megnyert érmeket Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az év legjobbjának immáron másodszor megválasztott kajakozó rengeteg erőt és motivációt merít kislánya szeretetéből, s a feltöltődést is a vele töltött idő jelenti számára.

Igazából nem bánja, mert legalább zajlik az élet, és néha, ha kicsit többet vagyunk otthon, szokta is mondani, hogy unalmas" - árulta el a kiváló sportoló, aki hozzátette, Olívia még a magyar idő szerint hajnalban rendezett tokiói döntők alatt is a tévé képernyője előtt szurkolt édesanyjának.